ΣΥΡΙΖΑ: Θα συζητήσουμε με την ΕΕ την υλοποίηση της παρούσας δανειακής συμφωνίας

ΣΥΡΙΖΑ: Θα συζητήσουμε με την ΕΕ την υλοποίηση της παρούσας δανειακής συμφωνίας

Το δήλωσε ο Νίκος Παππάς - Εάν πάρουμε καθαρή εντολή θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είπε ο στενός συνεργάτης του Αλ.Τσίπρα και πρόσθεσε πως θα ήταν «ανεύθυνο να διατυπώσουμε τώρα με βεβαιότητα μια φορολογική κλίμακα»

ΣΥΡΙΖΑ: Θα συζητήσουμε με την ΕΕ την υλοποίηση της παρούσας δανειακής συμφωνίας
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η παρούσα δανειακή σύμβαση, περί αυτού πρόκειται» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι το κόμμα του -αν σχηματίσει κυβέρνηση- θα μείνει στο υφιστάμενο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και θα συζητήσει με τους ευρωπαίους για τον τρόπο υλοποίησης της παρούσας δανειακής συμφωνίας, συνεχίζοντας τη διαδικασία της αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης που άρχισε τον Σεπτέμβριο.

Κλείσιμο
Στο ερώτημα τι είδους οικονομικό πρόγραμμα θα επιδιωχθεί να συναφθεί με τους ευρωπαίους πιστωτές, ο κ. Παππάς επισήμανε: «Εμείς επιδιώκουμε -και θα το πετύχουμε- ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν θα είναι μνημονιακό, θα είναι σε ριζική διαφορετική κατεύθυνση».

«Είναι πλέον ώριμα τα πράγματα να μπει στο τραπέζι και η αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος» συνέχισε ο κ. Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
«Εάν πάρουμε καθαρή εντολή θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» εξήγησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, επανερχόμενος στις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αυτοδυναμίας. 


Ανεύθυνο να διατυπώσουμε τώρα φορολογική κλίμακα
«Θα ήταν ανεύθυνο να διατυπώσουμε τώρα με βεβαιότητα μια φορολογική κλίμακα» τόνισε στον Σκάι ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παππάς πήρε αποστάσεις από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας Ευκλείδη Τσακαλώτο που προανήγγειλε φορολόγηση με ποσοστό 50%-60% για το εισόδημα που υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.

Εις ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ και την προαναγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τον αντικαταστήσει από Φόρο για τη Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, ο Νίκος Παππάς απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένα όρια φορολόγησης όπως έκανε ο Γιάννης Μηλιός που έθεσε ως όριο τις 200.000 ευρώ για σταδιακή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ή ο Δημήτρης Στρατούλης που είπε ότι οι 450.000 ευρώ είναι το όριο για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

«Η φορολογική αρχή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν φορολογείται η πρώτη κατοικία και ότι υπάρχει ένα υψηλό αφορολόγητο» αρκέστηκε να πει ο κ. Παππάς.

«Θα περίμενα από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου που λεει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες» τόνισε δε ο κ. Παπάς, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή «επί μια εβδομάδα ασχολούμαστε με μια υποδήλωση κάποιου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ Ραχήλ Μακρή)».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης