«Τσιπρομάνια» και στην Κύπρο: Το στιλ χωρίς γραβάτα και η κόντρα με την τρόικα που τρέλαναν το νησί

«Τσιπρομάνια» και στην Κύπρο: Το στιλ χωρίς γραβάτα και η κόντρα με την τρόικα που τρέλαναν το νησί

Πέρα από τις ενδυματολογικές ή αλλες αντικομφορμιστικές συμπεριφορές, ή τη συναισθηματική φόρτιση στις επαφές του, ο κ. Τσίπρας έδειξε να γοητεύει τους Κύπριους και με την πολιτική που ακολουθεί έναντι των δανειστών και εταίρων

«Τσιπρομάνια» και στην Κύπρο: Το στιλ χωρίς γραβάτα και η κόντρα με την τρόικα που τρέλαναν το νησί
«Ωχ, κακώς φόρεσα γραβάτα» ψιθύρισε μάλλον αμήχανος ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου βλέποντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να φτάνει με το συνηθισμένο ντύσιμό του, δηλαδή χωρίς να φορά το απόλυτο σύμβολο της επίσημης ανδρικής ενδυμασίας, στο μνημείο των Φυλακισμένων Μνημάτων στη Λευκωσία.

Δεν ήταν ο μόνος που πρόσεξε τόσο πολύ το στιλ του κ. Τσίπρα, που αρχίζει πλέον να γοητεύει όλο και περισσότερους, οπουδήποτε –κατά τα φαινόμενα– στον κόσμο. Για την ακρίβεια ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζεται ως ένα «φαινόμενο», ομολογεί στέλεχος της κυπριακής βουλής, που συμμετείχε στην οργάνωση των συναντήσεων του κ. Τσίπρα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου – τρεις από αυτούς, ειρήσθω εν παρόδω προτίμησαν να μην φορέσουν γραβάτα κατά τις συζητήσεις αυτές. Χωρίς γραβάτα εμφανίστηκε στο ραντεβού με τον κ. Τσίπρα και ο πρώην πρόεδρος της Κυρπιακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, δείχνοντας να... εναρμονίζεται με το νέο στιλ.

Κλείσιμο
«Ήρθεν ο Αλέξης» έλεγε ένας μεσήλικας στην παρέα του στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου διέμενε ο πρωθυπουργός. «Ποιος Αλέξης» τον ρωτά κάποιος. «Ο Τσιπρας βρε και χωρις να φορά γραβάτα, όχι όπως εσύ»!

Ο κ. Τσίπρας έδειξε να εναρμονίζεται πλήρως με το θυμικό και τους κώδικες συμπεριφοράς που θέλουν οι Κύπριοι. Δεν αρνήθηκε για παράδειγμα, όχι μόνο να πάει στην Αρχιεπισκοπή, αλλά άφησε τη συζήτηση να εξελιχθεί σε μεγάλης διαρκείας, κατανοώντας την ανάγκη του κ. Χρυσόστομου να παραθέσει τις απόψεις του αναλυτικά - είναι γνωστό στη Λευκωσία ότι ο επικεφαλής της κυπριακής εκκλησίας αρέσκεται σε παρεμβάσεις επί παντός επιστητού.

Παρά τη στενότητα στο πρόγραμμά του, παρέμεινε επί ώρα στο χώρο των Φυλακισμένων Μνημάτων, συζητώντας με πολλούς εκ των ηρώων της ΕΟΚΑ και δείχνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος - έψαλε και τον εθνικό ύμνο στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για την επίσκεψή του. Εκεί ήταν που συνάντησε τον ανηψιό του ήρωα Μιχαλάκη Καραολή -εκτελέστηκε το 1956- Μιχάλη και έπιασε κουβέντα με τον μικρό του γιο Αλέξη, αποδεχόμενος την ιδιαίτερη επικοινωνία που δημιουργεί μεταξύ των ανθρώπων η συνωνυμία!

Στις δε συναντήσεις του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ήταν αρκετά ελαστικός με το χρόνο, με αποτέλεσμα, όλες αυτές οι καθυστερήσεις να οδηγήσουν στην αναβολή του επίσημου γεύματος και τη δραστική περιστολή του ελεύθερου χρόνου - πρόλαβε μόλις μισή ώρα ξεκούραση στο ξενοδοχειο.

Όπως και να έχει, πέρα από τις ενδυματολογικές ή αλλες αντικομφορμιστικές συμπεριφορές, ή τη συναισθηματική φόρτιση στις επαφές του, ο κ. Τσίπρας έδειξε να γοητεύει τους Κύπριους και με την πολιτική που ακολουθεί έναντι των δανειστών και εταίρων. Οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως οι πολίτες δεν μπορούν να χωνέψουν την παρουσία της τρόικας στη Λευκωσία και τη σιδηρά συμπεριφορά της προς κάθε κατεύθυνση. Εναποθέτουν, υπό αυτο το πρίσμα, τις ελπίδες τους για οποιαδήποτε αλλαγή στο άμεσο μέλλον, στη σύγκρουση που εχει ξεκινήσει o Έλληνας πρωθυπουργός με τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, της Φραγκφούρτης και του ΔΝΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης