Η ΝΔ ανεβάζει τις αντιπολιτευτικές στροφές

Η ΝΔ ανεβάζει τις αντιπολιτευτικές στροφές

Τριπλή επίθεση στην κυβέρνηση για τις αντιφάσεις γύρω από το χρέος, τους διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες και τα όσα είπε στην Ιταλία ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαφθορά στην Ελλάδα

Η ΝΔ ανεβάζει τις αντιπολιτευτικές στροφές
Ανεβάζει τις αντιπολιτευτικές στροφές η Νέα Δημοκρατία, καθώς η ηγεσία της προετοιμάζεται για τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, αλλά και την πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει οριστεί για την Πέμπτη.

Με τρεις διαφορετικές ανακοινώσεις που εξέδωσε, στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκαν οι «ανακολουθίες» των κυβερνητικών στελεχών για το ζήτημα του χρέους, όπως και οι εξαγγελίες του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις έρευνες υδρογονανθράκων, ενώ στηλιτεύθηκαν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διαφθορά στη χώρα. 

Κλείσιμο
«Ως άλλος Γιώργος Παπανδρέου»

«Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπώντας την πατρίδα μας στο εξωτερικό χαρακτήρισε ως άλλος Γιώργος Παπανδρέου την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι. 

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση του ενόψει των διαπραγματεύσεων που έρχονται να ακολουθήσουν επιτέλους για το καλό του τόπου το δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας», συμπλήρωσε ο «γαλάζιος» εκπρόσωπος.

«Αδιανόητη» απόφαση

Νωρίτερα, ο κ. Καραγκούνης είχε χαρακτηρίσει «αδιανόητη» την απόφαση της κυβέρνησης να «επανεξετάσει» τους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. «Την προηγούμενη τριετία, η Ελλάδα προκήρυξε διαγωνισμό για εκμετάλλευση 20 θαλασσίων "οικοπέδων", έκτασης 100 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δηλαδή, πάνω από το 75% του εδάφους της ελληνικής επικράτειας, και στο μεγαλύτερο μέρος τους εκτός των χωρικών υδάτων. Κι αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας», ανέφερε.

Επεσήμανε ότι «οι διαγωνισμοί για εκμετάλλευση θαλασσίων οικοπέδων δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν πλέον ευρωπαϊκή αναγνώριση της ελληνικής δικαιοδοσίας», ενώ ο «σχετικός διεθνής διαγωνισμός αποτελεί μοναδικής σημασίας επιτυχία για την Ελλάδα - οικονομική και πολιτική - ενώ ανοίγει τεράστιες προοπτικές για το διεθνή ενεργειακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο μέλλον». 

Η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί ότι το «κόστος για τη χώρα θα είναι τεράστιο, αφού θα κλονιστεί η αξιοπιστία της, τόσο γεωπολιτικά, όσο και έναντι υποψηφίων επενδυτών» και γι΄ αυτό καλεί την κυβέρνηση «να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να χτίσει πάνω στα θετικά που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Να μας πουν τι συζητούν»  

Ο εκπρόσωπος Τύπου ξεκίνησε την κριτική της χθεσινής ημέρας από τις «αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών» αναφορικά με τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της χώρας. «Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές και πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, δια του λαλίστατου κ. Βαρουφάκη, ομολογεί απερίφραστα ότι: Πρώτον, η διαγραφή χρέους δεν είναι πλέον στο τραπέζι, αθετώντας τα όσα έλεγαν μέχρι σήμερα. Δεύτερον, ότι δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις», σχολίασε ο κ. Καραγκούνης. 

«Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι:  Πρώτον, το χρέος θα διαγραφεί και δεύτερον, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κάπου στη μέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης συμφώνησε με τον κ. Στρατούλη, επικαλούμενος τον κ. Βαρουφάκη», συμπλήρωσε και κατέληξε τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να ανακοινώσει την επίσημη θέση της, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων, που διεξάγονται για την πορεία της χώρας». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης