Βρυξέλλες: «Κακό» κλίμα για τις ελληνικές διεκδικήσεις

Η ελληνική αποστολή φαίνεται απομονωμένη - Μέχρι και η Γαλλία υπάρχει πιθανότητα να μην συνταχθεί με την Ελλάδα

Πολύ κακό εκτιμάται το κλίμα στις Βρυξέλλες ως προς τις ελληνικές διεκδικήσεις στις διαβουλεύσεις του σημερνού Eurogroup. Έπειτα από μπαράζ αρνητικών δηλώσεων, όπως τη διάψευση της πρότασης Κομισιόν για εξάμηνη παράταση από τον Γερμανό yπουργό Οικονομικών Βόλγφκανγκ Σόιμπλε, αναμένεται σφοδρή «επίθεση» σήμερα στην ελληνική αποστολή.

Η ελληνική αποστολή, με αιχμή του δόρατος τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, φαίνεται απομονωμένη, καθώς εκτιμάται πως ακόμα και η Γαλλία που μέχρι χθες, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Σαπέν, έκανε θετικές δηλώσεις ως προς την ανάγκη αλλαγής του προγράμματος της Ελλάδας, υπάρχει πιθανότητα να μην συνταχθεί με την Ελλάδα, οδηγώντας σε σενάρια απομόνωσης με τις δεκαεπτά από τις δεκαεννέα χώρες της  Ευρωζώνης να βρίσκονται ενάντια στις ελληνικές διεκδικήσεις. 

Τα εκτιμώμενα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup μπορούν ίσως να συνοψιστούν στη χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα που δήλωσε πως: «Έχουμε χαμηλές προσδοκίες ως προς την ύπαρξη τελικής συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup ή στο Συμβούλιο Κορυφής.

Πηγές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δείχνουν επίσης πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, θα ταχθεί εναντίων των ελληνικών διεκδικήσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr