Γιούνκερ: Παραμένω ανήσυχος - Δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο

Γιούνκερ: Παραμένω ανήσυχος - Δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο

Ομοβροντία προειδοποιήσεων στην ελληνική κυβέρνηση - Το μόνο σίγουρο είναι ο καθοριστικός χαρακτήρας της αυριανής Συνόδου για το μέλλον του Ευρώ και της Ελλάδας

Γιούνκερ: Παραμένω ανήσυχος - Δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο
Την ανησυχία του εξέφρασε από τις Βρυξέλλες και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μαζί με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
 
Συγκεκριμένα ο Λουξεμβούργιος Πρόεδρος δήλωσε πως, «παραμένω ανήσυχος και δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να ανασυνταχθούν».
 
Κλείσιμο
Η έκκληση του Πρόεδρου Γιούνκερ για ανασύνταξη, έρχεται να προστεθεί μαζί με τις προειδοποιήσεις για «ναυάγιο» της αυριανής Συνόδου  και ενδεχόμενη επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
 
Την δήλωση του Γέρουν Ντάισελμπλουμ συμμερίστηκε και ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και όπως φαίνεται από της δηλώσεις του Προέδρου Γιούνκερ αλλά και του Ιταλού Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που δήλωσε πως «η αλληλεγγύη έχει και όρια», η Ευρώπη στέλνει ομοβροντία προειδοποιήσεων στην ελληνική κυβέρνηση.
 
Συνεπώς, βέβαια διαφαίνεται η έκβαση της πενταμελούς συνάντησης Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγγι, Γιούνκερ στην αυριανή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το μόνο σίγουρο είναι ο καθοριστικός χαρακτήρας της Συνόδου για το μέλλον του Ευρώ και της Ελλάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης