Κομισιόν: Να μην ξεχάσει ο Τσίπρας στη Ρωσία ότι η ΕΕ μιλά με ενιαία φωνή

Κομισιόν: Να μην ξεχάσει ο Τσίπρας στη Ρωσία ότι η ΕΕ μιλά με ενιαία φωνή

Στις 19 Μαρτίου οι κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας υπεγράφησαν από όλα τα κράτη-μέλη, υπενθύμισε εκπρόσωπος της ΕΕ - Αποτίμηση της κατάστασης το θέμα του Euroworking Group της Μ. Τετάρτης  -  Είναι η ώρα της Ελλάδας να κάνει τώρα κάποια κίνηση

Κομισιόν: Να μην ξεχάσει ο Τσίπρας στη Ρωσία ότι η ΕΕ μιλά με ενιαία φωνή
Oι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης θα γίνει μία αποτίμηση της κατάστασης, σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τις «εικασίες» (όπως τις χαρακτήρισε) για μια πιθανή συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για ελάφρυνση του εμπάργκο στις εξαγωγές φρούτων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ απάντησε «ουδέν σχόλιο».

Αν και κατά τα λεγόμενα του Επιτρόπου Μοσκοβισί την προηγούμενη εβδομάδα οι θεσμοί δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με την ελληνική κυβέρνηση να έχει καλές σχέσεις με τη ρωσική, δηλώνοντας «γιατί να μην έχει καλές σχέσεις η ελληνική κυβέρνηση με τον Πούτιν;», η Επιτροπή αναμένει να υπάρχει πλήρης ομοφωνία στις σχέσεις των κρατών-μελών με τρίτες χώρες.
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής δήλωσε πως «δεν πρόκειται σχολιάσουμε εικασίες. Στις 19 Μαρτίου οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας υπεγράφησαν από όλα τα κράτη-μέλη και δεν είμαστε ενημερωμένοι ως προς οποιαδήποτε αλλαγή από κάποια κυβέρνηση».
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου συνέχισε λέγοντας πως «όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ίσες και πρέπει να μιλούν με ενιαία φωνή έναντι τρίτων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης