Μέτωπο ΗΠΑ-Βρετανίας για την «αποφυλάκιση» Ξηρού

Μέτωπο ΗΠΑ-Βρετανίας για την «αποφυλάκιση» Ξηρού

Έντονη δυσαρέσκεια από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λίγο πριν τη συνάντηση Κέρι-Κοτζιά -  «Μη φιλική πράξη» χαρακτήρισε την τυχόν απελευθέρωση Ξηρού ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα - Στεφάνι στη μνήμη Σόντερς από τον Βρετανό πρεσβευτή - Με non paper απάντησε το Μαξίμου

Μέτωπο ΗΠΑ-Βρετανίας για την «αποφυλάκιση» Ξηρού
Έπειτα από το σκληρό τελεσίγραφο που έστειλε προς την ελληνική κυβέρνηση ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο οποίος χαρακτήρισε  «μη φιλική πράξη» την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρί Χαρφ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόφαση της Ελλάδας.

Λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η κυρία Χαρφ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ' και τον κατ' οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού -που ψηφίστηκε και επί του συνόλου του τη Δευτέρα- ανησυχεί τις ΗΠΑ, «γιατί απελευθερώνει τρομοκράτες, ακόμη κι αν είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αρχίσουν ξανά την τρομοκρατική τους δράση, σχεδιάζοντας και συνωμοτώντας».

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για την αποφυλάκιση από το Γκουαντάναμο για ανθρωπιστικούς λόγος τρομοκρατών που σκότωσαν Αμερικανούς την 11η Σεπτεμβρίου, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα καθώς οι ίδιοι εξασφαλίζουν ότι δεν θα αναμειχθούν και δεν θα σχεδιάσουν ξανά τρομοκρατικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Κέρι εξέφρασε τη ενόχληση και την οργή του για το θέμα του Ξηρού αφού σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχος, ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρούσε στη διευθέτηση του ζητήματος.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι, πλέον, είναι δεδομένο πως η στάση των ΗΠΑ στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα αλλάξει με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα σταματήσει να παρέχει τη στήριξη που έδινε μέχρι στιγμής στην ελληνική πλευρά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Κλείσιμο

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ' και ο Τζον Κέρι αναμένεται να μεταφέρει αυτόν τον προβληματισμό στον Νίκο Κοτζιά.

Στεφάνι στη μνήμη του Σόντερς από τον Βρετανό πρέσβη

Έπειτα από το σκληρό μήνυμα του πρεσβευτή των ΗΠΑ και ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, έδειξε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ' και τον κατ' οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού.

Ο Τζον Κίτμερ κατέθεσε στη Λήμνο στεφάνι στη μνήμη του Βρετανού ταξιάρχου Στίβεν Σόντερς που δολοφονήθηκε από την οργάνωση «17 Νοέμβρη», ενώ ανάρτησε τη Δευτέρα τις σχετικές φωτογραφίες στο Τwitter.

«Στη Λήμνο χτες κατέθεσα στεφάνι στην αιώνια μνήμη του Ταξιάρχου Stephen Saunders που δολοφονήθηκε από τη 17Ν το 2000», ήταν το σχόλιο του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Μία ώρα αργότερα ο κ. Κίτμερ προχώρησε στην αναδημοσίευση του σχολίου του Αμερικανού πρεσβευτή, Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι «αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη».  



Η πρεσβεία στην Αθήνα

Νωρίτερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα,
Ντέιβιντ Πιρς, ερωτηθείς αν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός θα μπορούσε να επηρεάσει την στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης απάντησε: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εξέλθει από την κρίση δυνατότερη και σταθερή. Δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε θέματα σαν αυτό και δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα τα αγνοήσουμε», συνδέοντας εμμέσως την απόφαση για απελευθέρωση του καταδικασθέντος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη με την στάση της Ουάσιγκτον έναντι της Αθήνας στα θέματα της οικονομίας. 


 
«Επαναλαμβάνω το συμπέρασμα, οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους όπως έχει αποφασιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Πιρς και προειδοποίησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη».

Η στήλη που υπάρχει στην είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας προς τιμήν των πέντε νεκρών Αμερικανών διπλωματών, στρατιωτικών και υπαλλήλων της πρεσβείας των ΗΠΑ που δολοφονήθηκαν από τη 17 Νοέμβρη.


Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα προέβη αιφνιδιαστικά σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και προβλέπει, «φωτογραφικά», την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Σάββα Ξηρού.



Ξεκαθαρίζοντας τη θέση των ΗΠΑ, ο κ. Πιρς δήλωσε ότι, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση επιμείνει στο νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση Ξηρού (σ.σ. έκανε χαρακτηριστικά λόγο για ανθρώπους που «έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα μελών της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα»), αυτό θα θεωρηθεί «μη φιλική πράξη» από την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον.

«Φοβόμαστε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση τρομοκρατών και άλλων κακοποιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι βίαιοι τρομοκράτες και κακοποιοί και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, όχι ανθρωπιστικό θέμα» είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής, σχολιάζοντας τα περί απελευθέρωσης του Ξηρού, ο οποίος εν συνεχεία θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι πρέπει να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, περιστοιχισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους» σχολίασε. Και συμπλήρωσε: «Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή βεβηλώνει τη μνήμη αυτών που έχουν σκοτώσει και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών των θυμάτων».

Ακόμη, αποκάλυψε ότι για την υπόθεση αυτή υπήρξε διάβημα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, στις 2 Απριλίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση Πιρς

Στέκομαι μπροστά στο μνημείο για τους εργαζόμενους της αμερικανικής αποστολής που έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Ρίτσαρντ Γουέλς, ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες, ο Νικόλαος Βελούτσος, ο πλοίαρχος Γουίλιαμ Νορντίν και ο λοχίας Ρόναλντ Στιούαρτ δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της 17ης Νοέμβρη.

Σήμερα, εκφράζω τη βαθιά ανησυχία μου για το νομοθέτημα, που πρόκειται να ψηφιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο απόψε, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη απελευθέρωση αυτών των τρομοκρατών και άλλων εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα κατά των Ελλήνων, Αμερικανών και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων.



Μέχρι σήμερα, η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης έχει περιοριστεί σε επίσημες επαφές, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική απάντηση σε κάποιες από τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί ιδιωτικά σχετικά με συγκεκριμένες πτυχές αυτού του νομοθετήματος. Εξέφρασα τις ανησυχίες αυτές απευθείας στο υπουργείο της Δικαιοσύνης στις 2 Απριλίου. Επισήμανα ανάμεσα σε άλλα σημεία ότι, αν ο Σάββας Ξηρός απελευθερωνόταν πριν εκτίσει την ποινή του, όπως ορίστηκε από το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης, θα ήταν αντίθετη στη μνήμη των Αμερικανών διπλωματών που σκοτώθηκαν και τις οικογένειές τους. Δεν θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε.

Ο υπουργός Κέρι εξέφρασε τις ανησυχίες μας άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Το ζήτημα δεν είναι η μεταρρύθμιση για τη φυλακή, ή το υπεράριθμο των φυλακών ή η παροχή ιατρικής βοήθειας, ή η βελτίωση των συνθηκών. Όλα αυτά είναι σημαντικά. Το ζήτημα είναι ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι -άνθρωποι που έχουν διαπράξει τρομερά και ειδεχθή εγκλήματα- θα έπρεπε να εκτίσουν πλήρως την ποινή τους στη φυλακή. Όχι από την άνεση των κατοικιών τους, με τους φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες τους.

Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή ατιμάζει τη μνήμη όσων έχουν σκοτωθεί και παραβιάζει τα δικαιώματα των μελών της οικογένειας όσων οι ζωές καταστράφηκαν. Επαναλαμβάνω το συμπέρασμα, οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους όπως έχει αποφασιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη. Δεν υπάρχει χώρος για καταδικασμένους τρομοκράτες στο πλαίσιο πολιτισμένης πολιτικής συζήτησης ή πίσω στην ελληνική κοινωνία.

Είναι βίαιοι εγκληματίες και ανήκουν στη φυλακή, πουθενά αλλού. Η Ελλάδα είναι μία σημαντική δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, και έχει υπάρξει καλός εταίρος των ΗΠΑ σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής του νόμου και των ζητημάτων αντιτρομοκρατίας. Πιστεύουμε ότι το νομοθέτημα είναι ασυνεπές με το πνεύμα της μακροχρόνιας δέσμευσης της Ελλάδας στην διεθνή συνεργασία αντιτρομοκρατίας, και, αν περάσει θα επρόκειτο για ένα βήμα οπισθοχώρησης στη διμερή συνεργασία. Δεν πρόκειται μόνο για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας.

Μήνυμα της Αθήνας στις ΗΠΑ

Νωρίτερα, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας αναφέρθηκε στο θέμα της τρομοκρατίας αποστέλλοντας μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση του State Department με την οποία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην υλοποιήσει το σχέδιο για απελευθέρωση και κατ' οίκον περιορισμού του Σάββα Ξηρού με το αιτιολογικό ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας είπε ότι δεν έχει διαβάσει την ανακοίνωση του State Department και πρόσθεσε: Εμείς έχουμε μεγαλύτερη έγνοια απ' ότι έχουν αυτοί (σσ. εννοώντας τους Αμερικανούς) για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο δίδεται η ευκαιρία σε δύο βαρυποινίτες, (ο ένας εκ των οποίων είναι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Σάββας Ξηρός), ο ίδιος παράγοντας σημείωσε: Η δημοκρατία δεν πρέπει να εκδικείται. Η δημοκρατία πρέπει να είναι γενναιόδωρη. Μάλιστα, το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος πρόσθεσε απαντώντας στις αιτιάσεις της Ουάσιγκτον ότι οι τρομοκράτες που θα απελευθερωθούν -ακόμη κι αν μείνουν σε κατ'οίκον περιορισμό- θα μπορούν να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια: Σύμφωνα με αυτά που είναι γνωστά για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, πιο εύκολα ελέγχεις κάποιον που θα μπορούσε να γίνει καθοδηγητής με βραχιολάκι στο σπίτι παρά μέσα στη φυλακή. Εμείς έχουμε δύο φορές ευαισθησία στα εγκλήματα των τρομοκρατών γιατί σε βάθος χρόνου τα χρεώνουν στο όνομα της αριστεράς, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τον Γιάννη Πανούση.

Ουάσινγκτον: Τρομοκράτες θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια...

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον, αποφάσισε να εκφράσει δημοσίως την απογοήτευσή της για την επικείμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, καταδικασθέντος μέλους της 17 Νοέμβρη. Λίγες ώρες πριν την συνάντηση Κέρι-Κοτζιά, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα της πιθανής αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, υποστηρίζοντας ότι το μέλος της 17 Νοέμβρη, εάν τελικώς απελευθερωθεί για λόγους υγείας, θα επαναλάβει, όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση, τα τρομοκρατικά του σχέδια. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία, που φαινομενικά αποσκοπεί στην βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων με προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα, μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Ελληνες πολίτες, Αμερικανοί, και άλλα θύματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνεργάζονται εδώ και καιρό στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας μας. Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι μόνο θέμα της επώδυνης ιστορίας: Τρομοκράτες, που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμα και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια. Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Ακολούθου Αμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν και του στελέχους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Καταδικάστηκε επίσης για απόπειρες δολοφονιών. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή του, όπως αυτή του επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα».

Η κυβέρνηση απαντά στις ΗΠΑ: Ο Ξηρός θα κρατείται κατ’ οίκον με «βραχιολάκι»

Έπειτα από το σκληρό τελεσίγραφο που ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ' και τον κατ' οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ο νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Πιρς.

Όμως, όπως υπογραμμίζουν, ο νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών, ενώ σημειώνουν ότι η ισονομία, το κράτος δικαίου αλλά και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως αυτά ορίζονται από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελούν απαράβατες συνθήκες για μια δημοκρατική διακυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το ίδιο ισχύει στο σύνολο των ευνομούμενων κρατών του κόσμου και υποστηρίζουν πως πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι στη νομοθεσία δεν πρέπει να προβλέπονται εξαιρέσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, με βάση το νόμο που ψηφίζεται μια ορισμένη κατηγορία κρατουμένων -και αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως να έχουν αναπηρία πάνω από 80%- η ποινή τους μετατρέπεται σε κράτηση κατ’ οίκον με «βραχιολάκι».

Ο νόμος δεν έχει ως στόχο τον Σάββα Ξηρό, σημειώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, αναφέροντας, ωστόσο, ότι και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ’ οίκον κράτηση με «βραχιολάκι».

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι ο Ξηρός πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%, σημειώνοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού και υποστηρίζοντας πως η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος.

Τέλος, οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο υπουργός των ΗΠΑ, κ. Κέρι πράγματι τηλεφώνησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τον Σάββα Ξηρό. Όπως σημειώνουν, ο πρωθυπουργός του εξήγησε το νόμο, ότι δεν αφορά τον Σ. Ξηρό, και ότι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα, προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών, ενώ του εξέφρασε επίσης την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να την αντιμετωπίσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης