Το Ποτάμι: Καμπανάκι κινδύνου από την έκθεση της Βουλής για την οικονομία

«Η κυβέρνηση, αν μη τι άλλο πρέπει να ακούσει τους ειδικούς, όπως ο κ. Krugman, που χαρακτήρισαν την μετάβαση στη δραχμή ως κόλαση και όχι τους μαθητευόμενους μάγους, όπως τον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να πάει σε ρήξη με τους εταίρους» 

«Η κυβέρνηση, αν μη τι άλλο πρέπει να ακούσει τους ειδικούς, όπως ο κ. Krugman, που χαρακτήρισαν την μετάβαση στη δραχμή ως κόλαση και όχι τους μαθητευόμενους μάγους, όπως τον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να πάει σε ρήξη με τους εταίρους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Χάρης Θεοχάρης με αφορμή τις δραματικές εκκλήσεις για άμεση σύναψη συμφωνίας που απευθύνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία του έκθεση.

Ο βουλευτής του «Ποταμιού» υποστηρίζει ότι η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής χτυπάει καμπανάκι κινδύνου και δικαιώνει την κριτική που ασκεί το κόμμα του.

«Η οικονομία μας που είχε αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης στο τέλος του 2014 (αύξηση ΑΕΠ και οριακή έστω μείωση ανεργίας) είναι πια σε υφεσιακή τροχιά» αναφέρει ο κ. Θεοχάρης και συνεχίζει «Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ως προς την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, αποτέλεσμα των αμφιταλαντεύσεων, των αντικρουόμενων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών και των κυβερνητικών παλινωδιών μας έφτασαν πάλι στο σημείο εκκίνησης (ύφεση, ανεργία, φυγή καταθέσεων, κεφαλαιακή ανεπάρκεια τραπεζών). Και κάτι χειρότερο: «Η τρέχουσα κατάσταση δεν απειλεί μόνο όσες επιχειρήσεις βρίσκονταν σε οριακό σημείο, αλλά και όσες τα χρόνια της κρίσης άντεξαν, επένδυσαν, συγκράτησαν μισθούς, κατέβαλαν φόρους και απέφυγαν απολύσεις. Απειλεί δηλαδή την υγιή επιχειρηματικότητα.[1]»».

Υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει πως «δεν έχει χρόνο για παιχνίδια. Η χώρα χρειάζεται αξιοπρεπή συμφωνία εδώ κ τώρα καθώς και μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή: «μια αλλαγή των συστημάτων κινήτρων και αντικινήτρων, των κανόνων του παιχνιδιού και των θεσμών που τους εφαρμόζουν[2]»» και επικαλείται την φράση της έκθεσης: «Είναι ιστορικό λάθος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη την ώρα που η οικονομική πολιτική έχει αρχίσει να αλλάζει σε κατεύθυνση ευνοϊκή για την ίδια τη χώρα[3]».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr