Νέα εστία έντασης Ζωής-Μαξίμου για την ΕΡΤ

Νέα εστία έντασης Ζωής-Μαξίμου για την ΕΡΤ

Διαφωνίες για την ειλογή του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου - Πιέσεις από τον Νίκο Παππά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση

Νέα εστία έντασης Ζωής-Μαξίμου για την ΕΡΤ
Την εσωκομματική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί η αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλης τα μέλη της οποίας καλούνται να γνωμοδοτήσουν για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ.

Ήδη αρκετοί βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος έχουν διαμηνύσει προς το Μεγαρο Μαξίμου πως διαφωνούν με την νεα διοίκηση και κυρίως με την επιλογή του κ. Λαμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου. Απο την άλλη πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρμόδιος υπουργος για θέματα ΜΜΕ Νίκος Παππας ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στους βουλευτες της πλειοψηφίας προκειμένου να μην δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατα την αυριανή συνεδρίαση θα υπάρξουν αντικαταστάσεις όσων δεν επιθυμούν να υπερψηφίσουν τα νεα πρόσωπα που θα οργανώσουν την ΕΡΤ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ εκείνων που θα αντικατασταθούν ειναι ο κ. Θανάσης Πετράκος ενώ ανάλογη κρούση έγινε και προς την κυρία Ραχηλ Μακρη. Έπιπροσθετως πονοκέφαλος για το Μεγαρο Μαξιμου ειναι και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπουλου που προεδρεύει της επιτροπής. Η τελική στάση της προεδρου της Βουλής παραμένει με ερωτηματικό. Όμως πληροφορίες θέλουν να ερευνά αίτηση αναστολής της αυριανής συνεδρίασης ως παράνομης που έχει στείλει πολίτης.

Πάντως πρεπει να σημειωθεί ότι η απόφαση της επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και τυπικά δεν μπορει να ακυρώσει την αποφαση της κυβέρνησης. Ωστόσο μια πιθανή καταψήφιση θα δημιουργήσει μείζον πολιτικό πρόβλημα.
Μαξίμου: Καμία δυσαρέσκεια για την Ζωή
Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους χειρισμούς της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης