ΝΔ: Αν δεν περνάει η Παναρίτη, πώς θα περάσει το νέο Μνημόνιο;

ΝΔ: Αν δεν περνάει η Παναρίτη, πώς θα περάσει το νέο Μνημόνιο;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την ανεπανάληπτη ανεπάρκεια και ανικανότητά του», υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε αυτό αποδίδουν την καθυστέρηση της συμφωνίας με τους εταίρους, προεξοφλώντας αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που θα περιλαμβάνει

ΝΔ: Αν δεν περνάει η Παναρίτη, πώς θα περάσει το νέο Μνημόνιο;
Επιβεβαίωση της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της κυβέρνησης να πάρει τις δύσκολες και μεγάλες αποφάσεις που απαιτούνται συνιστά κατά τη Νέα Δημοκρατία το φιάσκο με την πρόταση να αναλάβει εκπρόσωπος της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η πρώην βουλευτής Ελενα Παναρίτη.

Ακόμα και για τα πιο μικρά ζητήματα δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις, σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση και εκεί αποδίδουν τις συνεχείς διαψεύσεις των οροσήμων για το τέλος των διαβουλεύσεων που θέτει η κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Με αυτό το σκεπτικό στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προεξοφλούν ότι, ακόμη και αν τις επόμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει, υπό το βάρος της πιστωτικής ασφυξίας που έχει καταδικάσει τη χώρα, να συμφωνήσει με τους εταίρους, πολύ δύσκολα η συμφωνία που ενδεχομένως θα υπογραφεί θα μπορέσει να περάσει από τη Βουλή.

«Αν δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να περάσει από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κυρία Παναρίτη, πως θα καταφέρει να περάσει το νέο Μνημόνιο», αναρωτιούνται υψηλόβαθμα στελέχη της Συγγρού, τα οποία προεξοφλούν αδυναμία του Μεγάρου Μαξίμου να ελέγξει το κοινοβουλευτικό και άλλο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερο δύσκολο, όπως προσθέτουν, θα είναι η εφαρμογή των μέτρων που θα περιέχει η νέα συμφωνία, ακόμη και αυτή γίνει δεκτή με τη συνδρομή κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως το Ποτάμι. 

«Υπεύθυνη στάση»
Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επίτευξη συμφωνίας επιβεβαιώνουν την «υπεύθυνη στάση», όπως λένε, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καλεί τον κ. Τσίπρα σε «μεγάλη συνεννόηση για την αλλαγή πολιτικής». 

Ο κ. Σαμαράς επικρίνει την κυβέρνηση για τη στρατηγική που ακολουθεί απέναντι στους εταίρους, επισημαίνοντας ότι «εμφανίζει τις δικές της θέσεις ως τελική συμφωνία και έτσι αποσταθεροποιεί συνεχώς και την οικονομία της Ελλάδας και τη διαπραγματευτική της θέση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η ουσιαστική διαπραγμάτευση «άρχισε μόλις πριν λίγες μέρες» καθώς η κυβέρνηση έχοντας «υπερτιμήσει την πολιτική διαπραγμάτευση», έχασε χρόνο «με ανοησίες». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις μεγάλες δυσκολίες της δική του διακυβέρνησης ήταν απέναντι, ο ίδιος και η ΝΔ προκρίνουν τη «μεγάλη συνεννόηση» για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα.

«Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση ώστε να αλλάξει πολιτική η χώρα. Μεγάλη συνεννόηση για να βγουν εκείνοι από τα ολοφάνερα αδιέξοδα τους, για να βγει η Ελλάδα από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει», είναι η επωδός που χρησιμοποιεί ο κ. Σαμαράς στις τελευταίες δηλώσεις του.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, το ζήτημα με την κυρία Παναρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραμανλής υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την ανεπανάληπτη ανεπάρκεια και ανικανότητά του».

«Ούτε γι’ αυτό δεν μπορούν να συμφωνήσουν», σημείωσε για να προσθέσει: «Πώς να πάρουν τις πιο δύσκολες και μεγάλες αποφάσεις; Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλει τους άλλους και δεν μπορεί να πάρει καμία ευθύνη, καμία απόφαση, χωρίς να προκαλέσει τρικυμία σε ποτήρι, ακόμα και για τα πιο μικρά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης