Αρχισαν τα «νταούλια» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχισαν τα «νταούλια» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Λεουτσάκος: Η κυβέρνηση οφείλει να μην εκβιαστεί - Λαπαβίτσας: Πώς θα πάμε στις εκλογικές μας περιφέρειες με αυτή τη συμφωνία; - Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας να εξηγήσει πώς φτάσαμε εδώ - Μιχελογιαννάκης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θα επιτρέψει να περάσουν τα μέτρα - Κοδέλας: Δεν πρέπει να έρθουν στη Βουλή-Σωτηρίου: Τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν 

Αρχισαν τα «νταούλια» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Η ερώτηση της κυρίας Λαγκάρντ στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τις χθεσινές διεργασίες στις Βρυξέλλες «αν μπορεί να περάσει αυτά τα μέτρα από την Βουλή», δείχνει την δυσκολία που έχει μπροστά του ο κ. Αλέξης Τσίπρας στις προσεχείς ημέρες που το τελικό κείμενο θα έλθει προς ψήφιση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. 

Από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι πρώτα τα μέτρα θα ψηφιστούν από την ελληνική βουλή και στην συνέχεια θα πάρουν τον δρόμο της έγκρισης από τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ. 

Κλείσιμο
Το χρονοδιάγραμμα είναι σφικτό. Στις επόμενες δύο ημέρες οι θεσμοί από κοινού μέ την ελληνική κυβέρνηση θα εργαστούν για να εξειδικεύσουν τα σημεία που κατά τους δανειστές χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας το τελικό κείμενο της συμφωνίας να πάρει την έγκριση του Eurogroup όπως από την αρχή απαιτούσε ο κ. Σόιμπλε. Στην συνέχεια ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση να το φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή. 

Αμηχανία στο εσωτερικό του κόμματος 

Η διαρροή των πρώτων πληροφοριών προκάλεσε μούδιασμα και αμηχανία στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Ήδη από τα πρώτα στοιχεία και ενώ μένουν ακόμη πολλές αδιευκρίνιστες πτυχές η γενική αίσθηση είναι ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στις απαιτήσεις των δανειστών και ότι η συμφωνία δύσκολα θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μία πρώτη εκτίμηση είναι ότι η διαφαινόμενη συμφωνία επιβεβαίωνει τις κριτικές που είχαν ασκηθεί «στην υποχωρητική τακτική της κυβέρνησης» και τους φόβους για τα χειρότερα που είχαν εκφραστεί. Οι πρώτες αντιδράσεις άρχισαν από χθες το βράδυ. 

Μιχελογιαννάκης: Η Πρόεδρος της Βουλής δεν θα επιτρέψει να περάσουν από τη Βουλή σε ένα νόμο, σε ένα άρθρο

Τον χορό έσυρε ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος μιλώντας στο δελτίο του Chanell 9 ανέφερε:  «Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα, δεν πρόκειται να περάσει απ' τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα και θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει”.

Και σήμερα, με παρέμβασή του στο «Πρωινό ΑΝΤ1», δήλωσε ότι πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση είναι εγκλήματα προεξοφλώντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή. Ο κ. Μιχελογιαννάκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως είναι τα τρόφιμα και τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και οι έμμεσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που ουσιαστικά αφαιρούν δύο μισθούς το χρόνο από κάθε εργαζόμενο. Είπε δε πως είναι σίγουρος ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα σε ένα νόμο σε ένα άρθρο, ακολουθώντας τακτικές προηγουμένων κυβερνήσεων τις οποίες το κόμμα του καταδίκαζε ως αντιπολίτευση.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης εκτίμησε ακόμη ότι: «Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ' την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και ρώτησε: «Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης πρόσθεσε ότι δεν θα στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει γνωστά και σημείωσε ότι γνωρίζει ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία».

Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας να εξηγήσει πώς φτάσαμε εδώ

Τις δικές του επιφυλάξεις κατέθεσε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος λέγοντας στην τηλεόραση του Star ότι «Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν, είναι ακραία και αντικοινωνικά. Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή».

Το πρωί της Τρίτης, μάλιστα, με νέες δηλώσεις του στο MEGA κάλεσε τη Βουλή να στείλει μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας στους δανειστές και μετά να ακολουθήσουν εκλογές ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει πώς φτάσαμε ως εδώ. Ζήτησε, επίσης, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος λέγοντας ότι πρέπει ο λαός να απαντήσει αν δέχεται αυτό το «μανιφέστο κοινωνικής γενοκτονίας».

Η «μπάλα» τώρα είναι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να «καταπιεί» τις ενστάσεις που υπέβαλλε όλο το προηγούμενο διάστημα και να βρει επιχειρήματα για να ψηφίσει την συμφωνία ή σε διαφορετική περίπτωση να προκαλέσει εσωκομματικές και πολιτικές εξελίξεις. Δεν είναι δίχως σημασία ότι μέχρι και χθες στο βασικό της άρθρο η Iskra που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε βασικό της θέμα άρθρο με τίτλο «ρεαλισμός ετούτες τις ώρες είναι η τόλμη για μία μεγάλη ανατροπή». 

Το άρθρο κάνει ιδιαίτερα «σκληρή» επίθεση στο εσωτερικό της χώρας μιλώντας για εκβιασμό των δανειστών και τελεσίγραφο το οποίο διακινούν: «νεοδοσίλογοι, δημοσιογράφοι, αναλυτές και πολιτικοί. Θαυμάστε την «Ευρώπη» τους και το σύγχρονο «ραγιαδισμό», επενδυμένο, όπως πάντα, με «ιδεολογική» πορφύρα, αντάξιο των χειρότερων στιγμών του «δοσιλογισμού» σε αυτή τη χώρα, που πάντα ήταν ανθηρός στις κρίσιμες ώρες της”.

Ασκεί όμως κριτική και στην ηγεσία της κυβέρνησης λέγοντας ότι «Δυστυχώς η Ελλάδα αφέθηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει το στραγγαλισμό και τώρα τα τελεσίγραφα. Αυτές τις ώρες η κυβέρνηση βρίσκεται στις Βρυξέλλες , έχοντας στις αποσκευές της νέες υποχωρήσεις...Οι ξεπεσμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η νεοαποικιοκρατική μετριότητα των κυρίαρχων ευρωζωνικών κύκλων πιθανώς να μην αρκεστούν στις παλιές και νέες κυβερνητικές υπαναχωρήσεις και να φορτώσουν την ατζέντα τους με νέες απαιτήσεις, επιδιώκοντας , ίσως, μια μείζονα κρίση για την «τελική λύση», με την κατάρρευση, όπως, ίσως, φαντάζονται, της κυβέρνησης».

Το άρθρο καταλήγει με την γνωστή πρόταση της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα πρέπει να απαντήσει βλέποντας μπροστά και όχι πίσω, χαράσσοντας εναλλακτικούς δρόμους απέναντι σε παρωχημένα δόγματα και θέσφατα, που εμφανίζονται ως απαρασάλευτα από μια ξεπεσμένη ΕΕ και από μια διαπλεκόμενη εγχώρια ολιγαρχία η οποία πλουτίζει τρώγοντας τις σάρκες αυτής της χώρας. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλισμός των στιγμών για μια νέα προοπτική, όσο μεγάλες και να είναι οι προσωρινές δυσκολίες».

Λεουτσάκος: Έχω μεγάλες επιφυλάξεις για την ελληνική πρόταση

Εν τω μεταξύ, επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, σχολιάζοντας το πρωί της Τρίτης την ελληνική πρόταση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λεουτσάκος είπε πως θα πρέπει να δούμε συνολικά τα μέτρα και το τι θα περιλαμβάνουν για την ελάφρυνση του χρέους και την αναπτυξιακή προοπτική που θα δίνουν στη χώρα, γιατί εξετάζοντας τα μεμονωμένα είναι προφανές ότι είναι ετεροβαρή και καταδεικνύουν τα ασφυκτικά πλαίσια της ευρωζώνης. Ωστόσο, όπως τόνισε, διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις για τα προτεινόμενα μέτρα και για το αν αυτά θα περάσουν στη Βουλή.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας από τη Βουλή, ο Στάθης Λεουτσάκος έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς την κυβέρνηση για το περιεχόμενο της επικείμενης συμφωνίας.

Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να μην ενδώσει στους «σκληρούς εκβιασμούς» των πιστωτών, αλλά να επιμείνει στον σεβασμό της λαϊκής εντολής που έλαβε.

«Όσο επώδυνος και αν είναι ο δρόμος. Όσο ωμοί και αν είναι οι εκβιασμοί,  όσο σκληρή και αν είναι η αντιμετώπιση της χώρας από τους κυρίαρχους κύκλους της ευρωζώνης και από διάφορες τάξεις της χώρας μας, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει χωρίς ταλαντεύσεις στηριγμένη στην λαϊκή κυριαρχία, εντολή και στην βούληση του ελληνικού λαού με σταθερά βήματα», είπε ο βουλευτής για να προσθέσει: «γι' αυτό θα κριθεί η κυβέρνηση και όλοι μας. Κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει στην κυβέρνηση. Κυρίως όμως δεν μπορεί να εκβιαστεί ένας λαός από ένα ψευτοδίλημμα. Πάνω από όλα είναι η λαϊκή κυριαρχίας».

Λαπαβίτσας: Πώς θα πάμε στις εκλογικές μας περιφέρειες με αυτή τη συμφωνία;

Αν οι μεταρρυθμίσεις αποτελούνται κυρίως από μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές ζωές των πολιτών τότε θα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα δηλώνει από την πλευρά του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

«Πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους;» αναρωτιέται ο βουλευτης Ημαθίας.

Ερωτηθείς για το ποιες πρέπει να είναι οι κόκκινες γραμμές ο κ. Λαπαβίτσας απαντά ότι «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μέτρα λιτότητας». Ο κ. Λαπαβίτσας στη συνέντευξή του αφήνει, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές λέγοντας ότι «αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη για μένα». 

«Αλλά αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να συμβιβαστεί. Οι δανειστές απαιτούν την πλήρη παράδοση» εξηγεί, ενώ τάσσεται, δε, υπέρ της εξόδου από το ευρώ είτε για πέντε χρόνια είτε με αμοιβαία συμφωνία ώστε η ελληνική οικονομία να ανασάνει.

Κοδέλας: Η συμφωνία δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή και δεν μπορεί να ψηφιστεί

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι συμφωνία που θα προσθέτει νέα βάρη και δεν δίνει διέξοδο στη χώρα δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή έστειλε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας.

Παράλληλα άσκησε κριτική ότι χάθηκε χρόνος από την 20η Φεβρουαρίου και έκανε λόγο για λάθος εκτίμηση «ότι θα βρεθεί με έναν σχετικά εύκολο τρόπο μια συμφωνία με τους δανειστές».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Αργολίδας με τη συμφωνία «αντί να πάμε αντίστροφα, να ανακουφίζεται ο κόσμος και η κοινωνία από τα υπέρμετρα βάρη, πάμε και φορτώνουμε επιπλέον βάρη όπως η αύξηση του ΦΠΑ», ευνοούνται τα μονοπώλια με την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς και δίνεται «πράσινο φως στη συνέχιση του αποικιακού τύπου ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας μέσω ΤΑΙΠΕΔ».

«Να μην μας σύρουν σε μια συμφωνία, η οποία θα μας φέρει σε αντίθεση με όσα λέγαμε και για όσα μας ψήφισε ο κόσμος και ενάντια στις κοινωνικές ομάδες που δεν είναι απέναντί μας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έρθει στην ελληνική Βουλή (η συμφωνία) κι αν έρθει, προφανώς ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του κι εγώ θα αναλάβω τη δική μου. Δεν μπορεί να ψηφιστεί μια τέτοια συμφωνία» κατέληξε ο κ. Κοδέλας.

Ελένη Σωτηρίου: Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν

Άλλο ένα «χτύπημα» ήρθε από την κυρία Ελένη Σωτηρίου, βουλευτή Περιφέρειας Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μιλώντας στον «Δρόμο της Αριστεράς» έκανε το εξής σχόλιο: «Τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση και μαθαίνουμε από διαρροές, ξένα Μέσα και non paper, δεν μπορούν να «καλλωπιστούν», δεν μπορούν να υποστηριχθούν, δεν μπορούν να ψηφιστούν». 

Μάλιστα, η βουλευτής επιρρίπτει την ευθύνη ενδεχόμενης καταψήφισης στην κυβέρνηση προειδοποιώντας: «Η ευθύνη για τις πολιτικές εξελίξεις που συνεπάγεται η κατάθεση τέτοιων μέτρων θα ανήκει σε όσους προχωρούν σε αυτές τις επιλογές». Όπως, τονίζει, «εκείνο που σήμερα χρειάζεται είναι να πειθαρχήσουμε στην προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί το καθεστώς των Μνημονίων. Αλλά και στη θέληση του λαού και την ιστορική δυνατότητα για μια χώρα με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανεξαρτησία και όχι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας-αποικία των διεθνών τοκογλύφων».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με σύντομο σχόλιό του στο facebook, έγραψε πως δεν μπορεί η Αριστερά να μην έχει άλλη εναλλακτική.



Σφοδρή ήταν η αντίδραση της κομμουνιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης ανήρτησε κείμενο με τίτλο «Όχι στο νέο Μνημόνιο που πρότεινε η κυβέρνηση! Οι βουλευτές, τα όργανα και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τη νέα μνημονιακή συμφωνία» και καλεί «τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις άλλες τάσεις και συνιστώσες, να πάρουν ξεκάθαρη θέση». 



«Οι βουλευτές να δεσμευθούν ότι θα καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία. Όλα τα όργανα του κόμματος από την Π.Γ και την ΚΕ έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας», αναφέρεται στο κείμενο.

Η «Εποχή» του Τσίπρα κατηγορεί το «Iskra» του Λαφαζάνη για στυλ «μπολσεβίκ»

Εκτός, όμως, από δηλώσεις στελεχών του κόμματος η δυσφορία για τα νέα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία εκφράζεται έντονα και μέσα από την κόντρα της ιστοσελίδας Iskra.gr του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της εφημερίδας «Εποχή», που ανήκει στην εκδοτική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην «Εποχή» εξαπολύεται επίθεση προς το Iskra και γίνεται λόγος για... «στυλ μπολσεβίκ».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, το στυλ αυτό «δεν έπαψε ποτέ να εξασκεί μιαν ιδιαίτερη γοητεία σε στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ο προσωπικός βίος αυτών των στελεχών και μελών δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνον ενός μικροαστού γραφειοκράτη».

Σύμφωνα με την «Εποχή», «η Αριστερή Πλατφόρμα είχε το θράσος να ονομάσει το μέσο επικοινωνίας της Ίσκρα, θεωρώντας πως έτσι επικυρώνει την επαναστατική της ταυτότητα». Μάλιστα, όπως αναφέρει, «σίγουρα, τα κόκαλα του Λένιν θα τρίζουν από το σύνδρομο «επαναστατικής» μεγαλομανίας που έχει καταλάβει τα κομματικά εκείνα στελέχη, τα οποία πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του βίου τους στρογγυλοκαθισμένα στα γραφεία τής Κουμουνδούρου, στα βουλευτικά έδρανα και τώρα σε υπουργικούς θώκους!».

Η απάντηση του Iskra.gr δεν άργησε να έρθει, με την ιστοσελίδα να κάνει λόγο για «λιβελογράφημα» και ένα κείμενο που «βρίθει αποκλειστικά από εμπαθείς χαρακτηρισμούς, ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις».

Το δημοσίευμα του Iskra.gr:

«Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε στην εφημερίδα ''Εποχή''(!!!) της 20ης Ιουνίου ένα λιβελογράφημα, στην κυριολεξία, κατά της Iskra και της ''Αριστερής Πλατφόρμας'', το οποίο φέρει την υπογραφή της Τζίνας Πολίτη. Θεμιτή η κριτική ακόμα και η πιο σκληρή επίθεση ανάμεσα σε αριστερά έντυπα και ιστοσελίδες. Το κείμενο, όμως, αυτό υπό το ''μεταμοντέρνο'' τίτλο ''Το στυλ μπολσεβίκ'' στην ''Εποχή'' δεν ασκεί ούτε κριτική ούτε επίθεση, όσο σκληρή και αν είναι. 

Το αφοριστικό αυτό κείμενο βρίθει αποκλειστικά από εμπαθείς χαρακτηρισμούς, ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις και μειωτικές αναφορές στην κομματική διαδρομή συλλήβδην και συλλογικά (πλην των δεκαετιών στο ΚΚΕ!), αρκετές εκ των οποίων λέγονται και γράφονται κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνήθως από δεξιά και ακροδεξιά χείλη και έντυπα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τους λόγους και τις αφορμές που υποκίνησαν ένα τέτοιο λιβελογράφημα, που έχει οσμή από άλλες σκοτεινές περιόδους μέσα στην Αριστερά όπου το επιχείρημα το αντικαθιστούσαν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και οι μειωτικές προσωπικές αναφορές. Ας μην δίνουμε όμως προεκτάσεις σε ασήμαντα περιστατικά. Παραδίδουμε απλώς αυτούσιο το κείμενο στην κρίση των αναγνωστών μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης