Reuters: Απόψε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τις ελληνικές προτάσεις

Reuters: Απόψε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τις ελληνικές προτάσεις

Πηγές του ελληνικού ΥΠΟΙΚ δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες - Ο Ντάισελμπλουμ εξετάζει επίσπευση του Eurogroup για την ερχόμενη Παρασκευή

Reuters: Απόψε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τις ελληνικές προτάσεις
Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα το αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και στο Eurogroup για μια νέα μεσοπρόθεσμη δανειακή σύμβαση, ενώ αυτές τις ώρες πραγματοποιείται, σε συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Ντάισελμπλουμ, η τελική επεξεργασία των προτάσεων που θα υποβληθούν πιθανότατα μέχρι αύριο το βράδυ.

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης στη βελγική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει η DW, ο κ. Ντάισελμπλουμ σχεδιάζει να επισπεύσει τη συνεδρίαση του Εurogroup κατά μια μέρα, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, αντί για το Σάββατο.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι πρόκειται να διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup απόψε για να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα, πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμενά αλλά όχι και πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. 

Ο υπουργός του Λουξεμβούργου, μάλιστα, χαρακτήρισε «ασαφή» την ελληνική πρόταση σχετικά με τον ΦΠΑ και τις συντάξεις. 

Ο πρόεδρος του Eurogroup, νωρίτερα, μέσω Twitter, είχε επιβεβαιώσει πως «η αίτηση για υποστήριξη από τον ESM που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να εξεταστεί με Euroworking Group σήμερα. Δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης