Ποτάμι: Ψηφοδέλτιο Επικρατείας «με πρόσωπα που μπορεί να κυβερνήσουν»

Ποτάμι: Ψηφοδέλτιο Επικρατείας «με πρόσωπα που μπορεί να κυβερνήσουν»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στην ανάγκη διακομματικής συνεργασίας, αλλά δεν χαρίζεται στις ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας  -«Ο Τσίπρας είναι πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων δημοσίων έργων», τόνισε αντεπιτιθέμενος στον τέως πρωθυπουργό

Ποτάμι: Ψηφοδέλτιο Επικρατείας «με πρόσωπα που μπορεί να κυβερνήσουν»
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού, στο οποίο επικεφαλής έχει τεθεί ο ακαδημαϊκός  και επί χρόνια Διαμεσολαβητής (Συνήγορος) του Πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νικηφόρος Διαμαντούρος  παρουσιάζει το μεσημέρι της Τετάρτης ο επικεφαλής του Κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης. 

Με την επιλογή του κ. Διαμαντούρου, αλλά και των υπολοίπων που θα στελεχώσουν τη λίστα του Επικρατείας κόμματός του, ο κ. Θεοδωράκης επιδιώκει, όπως υποστηρίζει,  να υποδείξει πρόσωπα που μπορεί να κυβερνήσουν τη χώρα χωρίς να προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, όπως συνέβαινε με πολλούς υπουργούς της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και παλαιότερων κυβερνήσεων.

Κλείσιμο
«Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και παρ’ όλα αυτά βγαίνουμε και λέμε με αυτούς θα κυβερνήσουμε», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού και θέτει το ερώτημα αν μπορούν να κάνουν το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Δημοκρατία. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητα του Νικηφόρου Διαμαντούρου, τη χαρακτηρίζει «εξαιρετική επιλογή», επισημαίνοντας ότι «δεν έρχεται για να πάρει σύνταξη στη Βουλή, δεν τον ενδιαφέρει, αλλά έρχεται για να κυβερνήσει». 

Στις προθέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να υποδείξει τον κ. Διαμαντούρο, ο οποίος δεν ανήκει στο Ποτάμι, καθώς και άλλα πρόσωπα από το κόμμα του, αλλά και ευρύτερα, για τη στελέχωση της κυβέρνησης συνεργασίας που θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. 

«Δεν θα δεχτώ να με λέει ο Τσίπρας λαϊκιστή και διαπλεκόμενο»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, πάντως, αν και επιμένει στην ανάγκη διακομματικής συνεργασίας, δεν χαρίζεται στα δύο κόμματα εξουσίας. «Η Ν.Δ. είναι αντίπαλός μας, όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει. «Θα πρέπει να δεχθούμε όμως ότι σε κρίσιμες στιγμές υπήρξε συνεννόηση και συνεργασία στη Βουλή για το καλό του τόπου. Δεν έπρεπε να πάμε σε εκλογές. Το μέτωπο που υπήρχε στη Βουλή, θα μπορούσε να κρατήσει μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά να πάμε σε εκλογές. Με πιο σταθερή οικονομία και με καλύτερες συνθήκες για τη χώρα», σημειώνει προσθέτοντας ότι «τα είχαμε πει όλα αυτά στον κ. Τσίπρα».

Ταυτοχρόνως δεν αφήνει αναπάντητες τις επιθέσεις που δέχεται από τον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος σε μια από τις τελευταίες ομιλίες του τον χαρακτήρισε «λαϊκιστή». Περνώντας στην αντεπίθεση, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Ο Τσίπρας είναι όντως πλουσιόπαιδο. Είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων δημοσίων έργων. Ο πατέρας του, ο θείος του είχαν πολλά λεφτά, μπορούσαν κι έκαναν μια πλούσια ζωή». 

Συνεχίζοντας σε εξίσου επιθετικούς τόνους κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να νην συγχέει τη μετριοπάθεια με τη δειλία. «Εγώ είμαι μετριοπαθής και θέλω να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε. Και πρέπει να κάνουμε έναν προεκλογικό αγώνα για τα προβλήματα της χώρας. Εγώ δεν έκανα προσωπικές επιθέσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο. Ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός. Ας έρθει κάποιος απ΄ αυτούς που λένε ότι είμαι διαπλεκόμενος να συζητήσουμε τη δική μου πορεία και τη δική του πορεία. Δεν θα δεχθώ επιθέσεις για την ηθική μου», συμπλήρωσε.

Παρά ταύτα υποστήριξε ότι διατηρεί πολιτική επαφή με τον κ. Τσίπρα. «Γιατί αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η 21η Σεπτεμβρίου και η επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς θα πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Δεν γίνεται να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, δεν το αντέχει η χώρα. Πρέπει να το πει ξεκάθαρα και ο Τσίπρας ότι θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης