«Μασάζ» από υπουργούς σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα υπάρξουν φαινόμενα Ισπανίας στους πλειστηριασμούς

«Μασάζ» από υπουργούς σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα υπάρξουν φαινόμενα Ισπανίας στους πλειστηριασμούς

Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Σταθάκης επιχείρησαν να καθησυχάσουν τους βουλευτές για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου - Οι δανειστές διένυσαν μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση για να βρεθεί η χρυσή τομή, η «γραμμή» της κυβέρνησης

«Μασάζ» από υπουργούς σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα υπάρξουν φαινόμενα Ισπανίας στους πλειστηριασμούς
Καθυσυχαστικά εμφανίστηκαν τα κυβερνητικά στελέχη Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα της Γερουσιας στην Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν πως σε ό,τι αφορά στη συμφωνία για τους πλειστηριασμούς οι δανειστές διένυσαν μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση, για να βρεθεί η χρυσή τομή. Ανέφεραν πως το Κουαρτέτο αρχικά ζητούσε να υπάρχει ένα είδος προστασιας στο 17% των «κόκκινων δανείων», ενώ τελικά κατέληξε, όπως είπαν, σε μια προστασια για το 62%.

Κοινοβουλευτικοί παράγοντες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ενημέρωση σημείωναν πως «δεν θα υπάρξουν φαινόμενα Ισπανίας», καθώς προστατεύεται πλήρως όλο το φάσμα των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Σε ό,τι αφορά τα μεσαια και υψηλότερα στρώματα, ανέφεραν πως αν υπάρχουν καταθέσεις θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να αποδείξουν στο δικαστήριο γιατί δεν πληρώνουν, παραπέμποντας στον σχετικό κώδικα λειτουργίας των τραπεζών. 

Κλείσιμο
Επιπλέον υπήρξαν ενστάσεις από βουλευτές σε σχέση με τον ΦΠΑ στην τιμή του κρασιού, κάτι που δεν αποκλείεται να επανεξετάσει μέχρι αύριο το οικονομικό επιτελείο. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο νομοσχέδιο παραμένει ανοιχτό το θέμα των επιχειρηματικών δανείων. Όσον αφορά σε αυτό, αναμένεται - πιθανότατα εντός του χρόνου - να υπάρξει σχετικό νομοσχέδιο, είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τον προϋπολογισμό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης