Μουζάλας στη Βουλή: Η λύση στην Ειδομένη δεν θα είναι «βόλτα στο δάσος για κολλεγιόπαιδα»

Μουζάλας στη Βουλή: Η λύση στην Ειδομένη δεν θα είναι «βόλτα στο δάσος για κολλεγιόπαιδα»

«Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ακόμα και χρήση βίας

Μουζάλας στη Βουλή: Η λύση στην Ειδομένη δεν θα είναι «βόλτα στο δάσος για κολλεγιόπαιδα»
Ως προαναγγελία χρήσης ακόμα και βίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ερμηνεύτηκε η φράση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα
στην Βουλή
Κλείσιμο
πως «στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι σε τέσσερις με πέντε ημέρες το «πρόβλημα στην Ειδομένη θα έχει τελειώσει» ενώ επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι «εγκλωβισμός θα συνεχίσει να υπάρχει, που θα μπορούμε όμως γρήγορα να αντιμετωπίσουμε. Οχι με λουλούδια, ούτε με ξύλο αλλά με επιχειρησιακό τρόπο».

Ειδικότερα, για το έντονο πρόβλημα που εντοπίζεται στην συνοριακή γραμμή με τα Σκόπια σημείωσε ότι «την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση αλλάζει. Πρέπει να δούμε χωρίς αιματηρή βία, πώς θα αλλάξει περαιτέρω. Υπάρχει χτύπημα για το εμπορικό ισοζύγιο. Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία» ενώ πρόσθεσε ότι «γράψαμε γράμμα στον κ. Αβραμόπουλο που του εξηγούμε ότι πρέπει να γίνει σταθμός πιστοποίησης στα σύνορα. Ζητάμε να στείλει την Frondex στην Ειδομένη για να κάνει καταγραφές όσων ξεφεύγουν από τα hot spots στα νησιά. Αυτοί όμως επιδιώκουν παρουσία για επιχειρήσεις, φύλαξη συνόρων, συλλήψεις και διάφορες περιπολίες με Σκοπιανούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης