Μετά τον «πάγο» από τον Λεβέντη το Μαξίμου τώρα αποκηρύσσει την προσέγγιση

Μετά τον «πάγο» από τον Λεβέντη το Μαξίμου τώρα αποκηρύσσει την προσέγγιση

Ως «προσωπική πρωτοβουλία» χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τα εγκώμια Παππά, Φλαμπουράρη, Μάρδα για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων - Για οικουμενική με τεχνοκράτες επιμένει ο κ. Λεβέντης

Μετά τον «πάγο» από τον Λεβέντη το Μαξίμου τώρα αποκηρύσσει την προσέγγιση
Το φλερτ κυβερνητικών στελεχών με τον Βασίλη Λεβέντη
και η πολιτική σπέκουλα του αρχηγού των Κεντρώων, προκαλούν εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου που διαρρέει πια ότι δεν υπάρχει σχέδιο προσέγγισης και ζητά να σταματήσουν οι σχετικές δηλώσεις και αναφορές. 

Το Μέγαρο Μαξίμου από τη μία θέλει να διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Λεβέντη, από την άλλη διαψεύδει τα σχετικά σενάρια. Μετά, μάλιστα, τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Κεντρώων, συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι τα στελέχη που επανέφεραν το θέμα ενήργησαν με προσωπική πρωτοβουλία. Έλεγαν δε ότι «δεν θα κάνουμε τον κ. Λεβέντη ρυθμιστή της πολιτικής ζωής». Το άνοιγμα στον κ. Λεβέντη έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει «τις εκπομές του κ. Λεβέντη όταν ήταν εκτός Βουλής, για τις οποίες όπως λένε, ότι κινούνταν στα όρια της γραφικότητας». Ήταν αυτοί οι βουλευτές που εξέφρασε ο πρωθυπουργός όταν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «δημαγωγικό συνοθύλευμα». 
Κλείσιμο

Η συντήρηση, όμως, του θέματος παράγει αρνητικά αποτελέσματα για τον επιπλέον λόγο ότι εκπέμπει μηνύματα ανασφάλειας και ηττοπάθειας από την πλευρά της ηγεσίας. Εάν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και οι κόκκινες γραμμές για το ασφαλιστικό τηρηθούν, τότε τι νόημα έχει το φλέρτ με τον κ. Λεβέντη, λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Λεβέντη ο οποίος ανακάτεψε συνολικά την πολιτική σούπα. Κατ αρχήν αρνήθηκε μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Αν κάνω τη βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κύριο Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. 

Ενώ είπε ότι «ο λαός και η νεολαία θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας», πρόσθεσε ότι μια τέτοια κυβέρνηση έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων, γιατί, όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και βρίζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρενέβη όμως και στα της ΝΔ λέγοντας ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γιατί ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει και διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο, ευνοεί μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κυρίου Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα δε με τον κύριο Λεβέντη, αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.

Η συγκρατημένη αντίδραση των ΑΝΕΛ, πάντως, επιβεβαιώνει ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν θέλουν να κόψουν τις γέφυρες με τον κ. Λεβέντη: «Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Ο κύριος Καμμένος διατηρεί σχέσεις με τον κύριο Καραμανλή, γιατί είχαν συνεργαστεί στην κυβέρνησή του, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις από τον κ. Καραμανλή προς τον κ. Καμμένο. Ο κύριος Λεβέντης θέλει να μπει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, αλλά δεν τίθεται θέμα οικουμενικής», σχολίασε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.


Λεβέντης: «Έχω βρεθεί με τον Φλαμπουράρη, τον θεωρώ σώφρονα»

Σε σημερινές τηλεοπτικές του δηλώσεις, πάντως, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση οικουμενικής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Λεβέντης προχώρησε αρχικά σε ορισμένες διευκρινίσεις, όσον αφορά στις αναφορές που έκανε χθες για τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή. Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για παρανόηση, σημειώνοντας παράλληλα πως «η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση».

Όμως, την ίδια ώρα ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, από τις οποίες πλέκονται σενάρια για συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης επιβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί με τον κ. Φλαμπουράρη τον οποίο, όπως είπε, «θεωρεί σώφρων». Μάλιστα, τόνισε ότι «σε εμένα δηλώνει ότι οικουμενική δεν γίνεται, ότι πρέπει να μείνει ο Τσίπρας».

«Όσες συναντήσεις έχουμε κάνει με τον Φλαμπουράρη, ποτέ δεν μου είπε να συνεργαστούμε, να δώσω ψήφο στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, όμως θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνησή συνεργασίας Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, γιατί «έχουν μεγάλη έχθρα με τον ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, στο σημείο αυτό υποστήριξε πως «ένας βουλευτής του Ποταμιού με βρήκε και μου είπε να ρίξουμε την κυβέρνηση».

«Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι παρατρεχάμενοι», επανέλαβε στη συνέχεια, ενώ σχολιάζοντας τη συμμετοχή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συγκυβέρνηση, τόνισε ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης