Χαμός στο Twitter με την πρόταση Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

Χαμός στο Twitter με την πρόταση Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

Μέσα σε λίγες ώρες το όνομα του κ. Τριανταφυλλίδη έγινε πρώτο στα «trend» στο Twitter

Χαμός στο Twitter με την πρόταση Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα στα δημόσια σχολεία
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, να επιβληθούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία!

Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής για την εκπαίδευση με άρθρο του στην «Αυγή» προκάλεσαν την αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου αλλά και πραγματικό σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μέσα σε λίγες μόνο ώρες έφεραν το όνομα του κ. Τριανταφυλλίδη πρώτο στα «trend» στο Twitter.

Οι χρήστες του Διαδικτύου δίνουν ξανά τον καλύτερό τους εαυτό και «τιτιβίζουν» τις σκέψεις τους για το θέμα. Άλλα σχόλια είναι αιχμηρά και ειρωνικά και άλλα περισσότερο χιουμοριστικά. Ωστόσο, όλα τάσσονται κατά της πρότασης Τριανταφυλλίδη, και κατακρίνουν τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις δηλώσεις Τριανταφυλλίδη θα ξανακυκλοφορήσουν και τα 25ευρα, ανανεωμένα, με τη μάπα του λεβέντη του Παύλου του Πολάκη», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Επόμενη πρόταση του Τριανταφυλλίδη θα είναι να κάνει τα σχολεία ξενοδοχεία ημιδιανυκτέρευσης για "ρομαντικά ραντεβουδάκια"».

«Καλά ρε Τριανταφυλλίδη, να προτείνεις π.χ. ΕΝΦΙΑ στην Εκκλησία δε σου έκοψε ε;», είναι ένα ακόμη από τα πολλά σχόλια για το θέμα.
Κλείσιμο

«Κι εν πάσει περιπτώσει, από ένα ΣΥΡΙΖΑ που έφερε Μνημόνιο, γιατί μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις Τριανταφυλλίδη περί διδάκτρων στα σχολεία;«, διερωτάται ένας άλλος χρήστης του ιστότοπου.

Μερικά από τα επίμαχα «τιτιβίσματα»





Μια από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο Twitter


Ο βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3, καταθέτει μια αναλυτική πρόταση για την βελτίωση του συστήματος της Παιδείας στην χώρα μας, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε σε δύο συνέχειες στην κυβερνητική εφημερίδα. Βασικός άξονας όμως της πρότασής του είναι η θέση του πως πολλές παθογένειες του συστήματος θα εξαλείφονταν εάν επιβαλλόταν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία.

Μάλιστα, ο κύριος Τριανταφυλλίδης, καταθέτει και συγκεκριμένη, «κοστολογημένη» πρόταση ανά μαθητή και αναλόγως το οικονομικό υπόβαθρο και την άνεση των γονιών του: Με μέσο όρο πάντως τα 600 ευρώ ανά μαθητή, προβλέπει πως θα συγκεντρώνεται ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό που θα καλύπτει τους μισθούς εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη στήριξη, ώστε οι μαθητές να μην χρειάζονται φροντιστήριο, αλλά και θα... περισσεύουν, ώστε το σχολείο να προμηθεύεται με τον τρόπο αυτό και υλικοτεχνική υποδομή. 

Το επίμαχο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην Αυγή στις 9.1.2016:

«Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο
Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ».


Σημειώνεται πως την αποδοκιμασία της στις προτάσεις Τριανταφυλλίδη εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Με σχόλιό της στο twitter ουσιαστικά άφησε έκθετο τον βουλευτή του κόμματος, εκφράζοντας σαφώς ενόχληση.

Συγκεκριμένα η Ράνια Σβίγκου έγραψε: «Η διασφάλιση του δημόσιου- δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης