Γλέντι στο Twitter για το #1_xronos_syriza: «Mercederemos» και «Το καρναβάλι προχωρά»

Ο βορειοκορεατικής έμπνευσης εορτασμός έγινε αντικείμενο αμείλικτου σαρκασμού από δεκάδες χρήστες στο social media


Η προσεκτικά ενορχηστρωμένη πανηγυρική ατμόσφαιρα στο στάδιο Τάε κβον ντο για την πρώτη επέτειο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είχε συνέχεια στα social media -αν και από την ανάποδη: Ο βορειοκορεατικής έμπνευσης εορτασμός έγινε αντικείμενο αμείλικτου σαρκασμού από δεκάδες χρήστες στο facebook και το twitter. 

Επώνυμοι και ανώνυμοι σατίρισαν τα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, καυτηριάζοντας τις ανακολουθίες και τα κραυγαλέα ψεύδη του Αλέξη Τσίπρα. Με φαρμακερές ατάκες ή και με κατάλληλα επεξεργασμένες εικόνες, οι πολίτες έδειξαν ότι η κοινή λογική και η αίσθηση της ζοφερής πραγματικότητας στην ελληνική κοινωνία εξουδετερώνουν την κωμική απόπειρα δοξολόγησης της κυβέρνησης.

Στο στόχαστρο της ανελέητης διακωμώδησης βρέθηκε, φυσικά, ο ράπερ γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιάσων Σχινάς Παπαδόπουλος, ο οποίος κατέφθασε στο πάρτι του Τάε κβον ντο με Mercedes. Οπότε και το σχόλιο «Mercederemos» ήταν εξαιρετικά εύστοχο.
Επ' αυτού, ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης πρόσθεσε το εξής: «Τι θέτε ρε; Αυτό είναι κληρονομιά από τον άλλο παππού του. Τον Δεξιό...»



«Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καρναβάλι (αντί για καραβάνι) προχωρά» έγραψε κάποιος άλλος παραφράζοντας τη γνωστή ατάκα του Ζοζέ Μουρίνιο την οποίαν δανείστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας προ καιρού στη Βουλή.

Εκ μέρους της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» του Μανόλη Γλέζου, έγινε η παρακάτω ανάρτηση στο facebook:

«- Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από τότε που το σύστημα είδε τον χάρο με τα μάτια του.

- Σήμερα ένα χρόνο μετά το ίδιο σύστημα, μάς κλείνει πονηρά το μάτι και μάς ειρωνεύεται.

- Σήμερα ένα χρόνο μετά επιβάλλεται να δώσουμε το μήνυμα, ότι η Αριστερά ΔΕΝ ήρθε, και ότι ζούμε είναι η συνέχεια των προηγουμένων, και όχι τα οράματα και η ανάγκες ενός Λαού που έκανε θυσίες, έδωσε αγώνες, μάτωσε, έχυσε αίμα και δάκρυα.

- Σήμερα το μυαλό μας δεν είναι στο Τάε κβο ντο.

- Σήμερα το μυαλό μας είναι σε όσους θυσίασαν τα πάντα, για έναν άλλον κόσμο που είναι εφικτός.

- Γιατί η αλήθεια είναι ότι πίσω από τις λέξεις...

- Σήμερα στο Ταε κβο ντο γιορτάζει η Τ.Ι.Ν.Α (σσ: There Is No Alternative, Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση)».



Σε πιο ανάλαφρο τόνο, κάποιος χρήστης στάθηκε στο πολυφωτογραφημένο μαργαριτάρι της πιστής οπαδού του πρωθυπουργού: «Ενοχλήθηκε ο Τσίπρας με το ανορθόγραφο πανό της νεαρής Συριζαίας. 'Δεν καταλαβαίνει ότι με εκτίθει;' είπε στους συνεργάτες τους σαφώς εκνευρισμένος».

Από το «πάρτι» δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συμμετείχε στον εορτασμό δίνοντας τα δικά της «συχαρίκια» μέσω twitter: «Αυτοί που αντί να ακυρώσουν τα μνημόνια ακύρωσαν τη λαική εντολή της 25/1/15 κ της 5/7/15 ας μην πανηγυρίζουν την επέτειο #1_xronos_syriza».

Την ιδέα μιας ακόμη επετειακής φιέστας προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ ένας χρήστης, με αφορμή ένα από τα μεγάλα κατορθώματα της κυβέρνησης: «Επόμενη μεγάλη γιορτή τον Συριζοκαμμενων η 28η του Ιούνη. Θα εορτασθούν τα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών. #1_xronos_syriza

Ακολουθεί ένα απάνθισμα των καλύτερων αναρτήσεων στο facebook και των εορταστικών «τιτιβισμάτων» στο twitter:




































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr