Βερναρδάκης: Παθογένεια του συστήματος η... αυτονόμηση των Μέσων Ενημέρωσης

Βερναρδάκης: Παθογένεια του συστήματος η... αυτονόμηση των Μέσων Ενημέρωσης

Αντίθετος στη χρησιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων εμφανίστηκε ο αρμόδιος υπουργός για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, «όχι γιατί είναι συγγενείς, φίλοι ή κομματικοί αλλά γιατί συνιστούν παράλληλη διοίκηση»

Βερναρδάκης: Παθογένεια του συστήματος η... αυτονόμηση των Μέσων Ενημέρωσης
«Μια από τις μεγάλες παθογένειες του πολιτικοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι η αυτονόμηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η κατάχρηση που γίνεται του δημόσιου χώρου ενημέρωσης» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης
μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.
Κλείσιμο

«Έχω την άποψη που έχω πολιτικά και θα σας διαβεβαιώσω και τώρα, ότι θεωρώ πως μια από τις μεγάλες παθογένειες του πολιτικοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι η αυτονόμηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η κατάχρηση που γίνεται του δημόσιου χώρου ενημέρωσης» τόνισε ο κ. Βερναρδάκης απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα.

«Εγώ θεωρώ και εξακολουθώ να πιστεύω, για να μην έχετε καμία αμφισβήτηση επ' αυτού» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών «ότι η βασική παθογένεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα - και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική και στην Ευρώπη και όπου αλλού θέλετε - είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διαμέσου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία δεν είναι δημοκρατικά, αλλά κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης και προφανώς χρειάζεται ρύθμιση. Το τι ρύθμιση χρειάζεται είναι ένα άλλο θέμα, αλλά κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η βασική αφετηρία»

Παράλληλη διοίκηση οι μετακλητοί, ομολογεί ο Βερναρδάκης
Την αντίθεσή του με τον «θεσμό» των μετακλητών υπαλλήλων εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός για την Διοικητική Μεταρρύθμιση Χριστόφορος Βερναρδάκης την στιγμή που η γενική γραμματεία της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο προνόμιο για να βολέψουν εκατοντάδες συγγενείς και φίλους.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος διαφωνεί με τους μετακλητούς, όχι γιατί είναι συγγενείς και φίλοι – όπως είπε – αλλά γιατί συνιστούν παράλληλη διοίκηση.

Με τον τρόπο αυτό ωστόσο, ο κ. Βερναρδάκης παραδέχθηκε ότι το μείζον πρόβλημα των μετακλητών δεν συνίσταται απλά στο «βόλεμα» των ημετέρων εις βάρος των υπολοίπων φορολογούμενων, αλλά ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν κρατική και διοικητική εξουσία. Με απλά λόγια είπε πως: τοποθετούνται χαριστικά, χωρίς αρκετοί από αυτούς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα και γίνονται «μικροί υπουργοί».

Μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για το νομοσχέδιο που προωθεί νέα κριτήρια για την στελέχωση των κεντρικών κρατικών θέσεων είπε «Προσπάθησα να τοποθετηθώ διοικητικά ως πολιτική διοίκηση και να σας πω, ότι εγώ είμαι κατά των μετακλητών υπαλλήλων όχι εν γένει, αλλά είμαι υπέρ του αυστηρού περιορισμού των μετακλητών υπαλλήλων, όχι γιατί είναι πολλοί, όχι γιατί είναι συγγενείς, όχι γιατί είναι φίλοι - και αυτό προφανώς - αλλά διότι συνιστούν παράλληλη διοίκηση και αν θέλετε να το δούμε διοικητικά ή μεταρρυθμιστικά αυτή είναι η πλευρά».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης