Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρέσβειρα της Αυστρίας για το προσφυγικό

Προβληματισμένος ο Κυρ.Μητσοτάκης για τις κινήσεις της Αυστρίας - Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει από την Andrea Ikić - Böhm εξηγήσεις για την απόφαση της Βιέννης να συγκαλέσει την Τετάρτη διάσκεψη για το κλείσιμο των συνόρων

Ενώ μέρα με την μέρα μεγαλώνει ο κίνδυνος εγκλωβισμού στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων
, τα ανησυχητικά μηνύματα από αρκετές ευρωπαϊκές πολλαπλασιάζονται καθώς χώρες της κεντρικής Ευρώπης
όπως η Αυστρία επιχειρούν να συντονιστούν με χώρες των Βαλκανίων για να περιορίσουν τις ροές μεταναστών. 

Οι εξελίξεις δημιουργούν προβληματισμό στην Ελλάδα και είναι ενδεικτική η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη να ζήτησει από την επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Αυστρίας στην Ελλάδα ενημέρωση για τις κινήσεις της Βιέννης.

Η Αυστρία σκληραίνει την στάση της και επιμένει στην απόφαση να χορηγεί 80 αιτήσεις ασύλου ημερησίως, ουσιαστικά κλείνοντας τα σύνορά της. Την ίδια ώρα, οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ συγκαλούν διάσκεψη με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και η Βουλγαρία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ, για ένα συντονισμό των θέσεών τους στην προσφυγική κρίση. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βιέννη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία.

Εν όψει των αποφάσεων που μπορεί να φέρουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε σε συνάντηση την πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić - Böhm, προκειμένου να του εξηγήσει τι αλλάζει στην αυστριακή πολιτική.

Η συνάντηση γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ και θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr