Βίντεο: Άγριος τσακωμός Φουντούλη μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής Γιοζέπ Μαρία Τερικάμπρας αποκάλεσε «φασίστες» τους ευρωβουλευτές της ΧΑ, ενώ άλλα άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση δήλωσαν πως όλοι έπαθαν σοκ και ένιωσαν και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών

Άγριος καβγάς με «πρωταγωνιστή» τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής
, Λάμπρο Φουντούλη, σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
με αφορμή ένα συνέδριο για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euractiv.gr, η οποία και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το επεισόδιο, δύο ευρωβουλευτές της ΧΑ διέκοψαν συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, φωνάζοντας σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα όπου λάμβανε χώρα η συνάντηση να «σκάσουν».

Σύμφωνα με το Euractiv.gr, το επίμαχο βίντεο που εστάλη στην ιστοσελίδα, δείχνει την έντονη λεκτική διαμάχη μεταξύ του Ρουμάνου ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζσάμπα Σόγκορ, με τον Λάμπρο Φουντούλη.

Η εκδήλωση, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, συνδιοργανώθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Σόγκορ, την Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη και την Οργάνωση των μη Εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών (UNPO) και είχε θέμα την Ελευθερία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα και τα νομικά Κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη.

Ωστόσο, πριν την εκδήλωση, ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής μοίρασαν ένα φυλλάδιο διαμαρτυρίας, με το οποίο ζητούσαν την ακύρωσή της καθώς, όπως τόνιζαν, αποτελούσε παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Όμως, δεν έμειναν μόνο εκεί. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Λάμπρος Φουντούλης εισέβαλε στην αίθουσα και διέκοψε προσωρινά τη συζήτηση, ανταλλάσσοντας έντονα «γαλλικά» με τον Ρουμάνο κεντροδεξιό ευρωβουλευτή.

Το Euractiv αναφέρει, μάλιστα, πως όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα είπαν πως η συμπεριφορά της οργάνωσης «θύμιζε τις τακτικές που εφάρμοζαν οι ακραίες δεξιές οργανώσεις τις δεκαετίες του 1930 και 1940 στην Ευρώπη».

Επίσης, ο Καταλανός ευρωβουλευτής Γιοζέπ Μαρία Τερικάμπρας αποκάλεσε «φασίστες» τους ευρωβουλευτές της ΧΑ, ενώ άλλα άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση δήλωσαν πως όλοι έπαθαν σοκ και ένιωσαν και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς θα διερευνήσει την υπόθεση. 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr