Μαξίμου: Ξορκίζει τις εκλογές, περιμένει την αξιολόγηση εντός του Απριλίου

Θεωρεί σκόπιμη την ενέργεια της ΝΔ να θέσει το αίτημα λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές 

Κατηγορηματικά συνεχίζει να διαψεύδει τα σενάρια εκλογών η κυβέρνηση, προσπαθώντας να κλείσει τη συζήτηση που ξεκίνησε με την αιφνιδιαστική κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή
να ζητήσει πρόωρες κάλπες. Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί σκόπιμη την ενέργεια της ΝΔ να θέσει το αίτημα λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την επίτευξη της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Μετά την παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, που απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, ήταν η σειρά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να διαμηνύσει ότι δεν υπάρχει θέμα.    

«Είμαστε λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του ελληνικού χρέους, αυτή η βιασύνη ποιον αλήθεια εξυπηρετεί, σίγουρα όχι την χώρα" σημείωσε ο κ. Φίλης, διαμηνύοντας ότι «εμείς θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, και αυτό δεν το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Επισήμανε δε ότι «είναι και θέμα σοβαρότητας το ζήτημα εκλογών που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Ειδικά τώρα, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που θα ανοίξει και την συζήτηση για την μείωση του ελληνικού χρέους. Τελικά ποιόν εξυπηρετεί αυτή η βιασύνη, σίγουρα όχι την χώρα» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς έχει στραμμένη την προσοχή της στην αξιολόγηση, αναμένοντας την ολοκλήρωση των συζητήσεων ακόμα και μέχρι τις 13 Απριλίου ώστε στη Σύνοδο Κορυφής στις 15 και 16 του μήνα να τεθεί το θέμα της απομείωσης του χρέους για να ξεκινήσει και η σχετική συζήτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr