Θέσεις και απόψεις των νέων καναλαρχών στη συνάντηση με τον Παππά

Θέσεις και απόψεις των νέων καναλαρχών στη συνάντηση με τον Παππά

Ο υπουργός Επικρατείας συναντάται με τους τέσσερις νέους καναλάρχες - Προηγήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των τεσσάρων υπερθεματιστών με τον γγ Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο

Θέσεις και απόψεις των νέων καναλαρχών στη συνάντηση με τον Παππά
Τις θέσεις και τις απόψεις τους μεταφέρουν στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά οι επιχειρηματίες οι οποίοι πλειοδότησαν στη δημοπρασία και προσέφεραν το υψηλότερο τίμημα για την απόκτηση τεσσάρων αδειών πανελλήνιας εμβέλειας για χρονικό διάστημα δέκα ετών.

Οι συνάντησης του κ. Παππά με τους νέους ιδιοκτήτες των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών
Κλείσιμο
γίνονται με... δόσεις. Οι συζητήσεις διεξάγονται γύρω από διαδικαστικά αλλά και ουσιαστικά θέματα σχετικά με το διαγωνισμό όπως για παράδειγμα το αίτημα κάποιων υπερθεματιστών να καταβάλουντην πρώτη από τις τρεις δόσεις για την αποπληρωμή της άδειας μετά τις 16 Σεπτεμβρίου οπότε αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει ξεκινήσει τον κύκλο των διαδοχικών συναντήσεων με τους καναλάρχες. Τα ραντεβού γίνονται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης όπου την προηγούμενη εβδομάδα γυρίστηκε το... reality με τους καναλάρχες που ήταν κλεισμένοι σε μικρά δωμάτια για 66 ώρες διαπραγματευόμενοι το ποσό που θα πληρώσουν για να κάνουν χρήση μιας από τις τέσσερις διατειθέμενες συχνότητες για τα επόμενα 10 χρόνια.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα έβλεπε τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στο Μέγαρο Μαξίμου, τελικά ο σχεδιασμός άλλαξε και οι συναντήσεις γίνονται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης,  συνάντηση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι Κώστας Κιμπουρόπουλος δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών έθεσαν το θέμα να μην καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις στις 16 Σεπτεμβρίου, διότι την ίδια ημέρα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα. Με απλά λόγια οι καναλάρχες ζητούν να δημοσιοποιηθεί πρώτα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια να καταβάλλουν το 1/3 του τιμήματος που συμφώνησε έκαστος εκ των τεσσάρων για την τηλεοπτική άδεια ώστε να μην δημιουργηθούν παράπλευρα ζητήματα.

Ο κ. Κιμπουρόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.Ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι τόνισε ότι η νέα εμπορική πλατφόρμα είναι ασύμβατη με το ευρωπαϊκό δίκαιο και εκτίμησε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Στρατής Λιαρέλης από τον Ant1 τόνισε ότι κάθε εταιρεία έχει κάνει προγραμματισμό βιωσιμότητας και πρόσθεσε ότι η εμπορική πλατφόρμα είναι πολύ σημαντικό και θα κρίνει τη βιωσιμότητα των καναλιών.

Προσελεύσεις εκπροσώπων των τεσσάρων υπερθεματιστών
Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος (Σκάι), δήλωσε προσερχόμενος στη συνάντηση ότι: «Συμπαραστεκόμαστε στα κανάλια που έμειναν εκτός και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες». 

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος από τον Σκάι





Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα ενημερώσει για τα αποτελέσματά της τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος θα έχει εντός της ημέρας ξεχωριστές  συναντήσεις με τις ιδιοκτησίες των προσωρινών υπερθεματιστών.

Επισημαίνεται ότι περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετέβη και ο ίδιος στο κτίριο του πρώην υπουργείου Τύπου για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τεσσάρων καναλαρχών που έλαβαν άδεια.

Η δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης