Κυβέρνηση: Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε σε τίποτα - ΝΔ: Πλήρης επικράτηση Κυριάκου

Πριν καν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πέρασαν στη μάχη των εντυπώσεων

Στην επικοινωνιακή διαχείριση των εντυπώσεων από τις ομιλίες του πρωθυπουργού
και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδονται ήδη τα επιτελεία και των δύο, ενώ ακόμη δεν έχει κλείσει το κύκλος των πρωτολογιών των πολιτικών αρχηγών.

Τόσο κύκλοι του Μαξίμου, όσο και συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έσπευσαν να σχολιάσουν τις τοποθετήσεις των κ.Τσίπρα και Μητσοτάκη. Κύκλοι του Μαξίμου, σχολίασαν ότι για πρώτη φορά ακούστηκαν στη βουλή ονόματα και διευθύνσεις για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ενώ -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι- ο κ.Μητσοτάκης δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Προσπέρασε τα ερωτήματα που του τέθηκαν για την Siemens, τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις λίστες φοροφυγάδων που κρύφτηκαν σε συρτάρια, ως «θεωρίες συνομωσίας». Οι πολίτες που παρακολουθούν την συζήτηση, κρίνουν».

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλούν για πλήρη επικράτηση του προέδρου της ΝΔ στην Ολομέλεια, «σε ουσία και εντυπώσεις». Όπως εξηγούσαν, «δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο από τον πρωθυπουργό, αυτά που είπε ήταν αναμάσημα των όσων έχει πει. Αποκαλύφθηκε όλη η μεθόδευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρωθυπουργός δεν έκανε πρόταση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατέθεσε εννέα συγκεκριμένες προτάσεις. Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Τσίπρας στις ερωτήσεις που του έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, που συμπυκνώθηκαν στη "λίστα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ"».

Μάλιστα, οι συνεργάτες του κ.Μητσοτάκη σημείωναν ότι «η κυβερνητική απόπειρα ύφανσης του νέου ιστού της διαπλοκής αποκαλύφθηκε κατά τον πρώτο γύρο των τοποθετήσεων στη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι ο κ. Τσίπρας αντί για «διευθύνσεις και ονόματα» επιδόθηκε σε «αναμάσημα» γνωστών καταγγελιών ενώ τον κατηγόρησαν ότι δεν κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαπλοκής όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η απάντηση στους συνεργάτες του κ.Μητσοτάκης ήρθε γρήγορα από εκείνους του πρωθυπουργού, που σχολίασαν ότι όσοι είδαν πλήρη επικράτηση του κ. Μητσοτάκη, ικανοποιήθηκαν από την τακτική του «να προσπεράσει όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, ως "θεωρίες συνομωσίας". Οι συνήγοροι των καναλαρχών έχουν χάσει κάθε μέτρο σοβαρότητας».

Μάλιστα, σε συνέχεια του «πολέμου» μεταξύ των δύο πλευρών και μεσούσης της συζήτησης στη Βουλή, η κυβέρνηση έβγαλε και νέο «non pare», με τα ερωτήματα στα οποία, κατά το Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει:

Διαπλοκή και διαφθορά: Τα ερωτήματα τα οποία αποφεύγει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης

1. Για το 27χρονο καθεστώς ανύπαρκτης αδειοδότησης των καναλιών.

2. Για το γεγονός ότι η ΝΔ υπονόμευσε την συγκρότηση του ΕΣΡ.

3. Για τον διαγωνισμό που παραχώρησε στην «DIGEA» το ψηφιακό φάσμα, έναντι 18 εκ. ευρώ.

4. Για την ανοιχτή παραδοχή των καναλαρχών ότι έπαιρναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και προϋποθέσεις.

5. Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 13 εκ. που έχουν πάρει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την τράπεζα Αττικής.

6. Για τον ρόλο του κ. Μάναλη (ανθρώπου του κ. Σαμαρά), του κ. Μουσά (εμπλεκόμενου σε υποθέσεις εκβιασμού) και της κας Ζευγώλη (διευθύντριας του γραφείου του κ. Σταϊκούρα) στην Τράπεζα Αττικής.

7. Για τα θαλασσοδάνεια 210 εκ. που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία και για το αν σκοπεύει να τα αποπληρώσει.

8. Για την τροπολογία του 2012, που καθιστούσε ακατάσχετη την κρατική επιχορήγηση 30 εκ. σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

9. Για το μη εξυπηρετούμενο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων», στο όνομα του κ. Μητσοτάκη.

10. Για την τροπολογία του 2013 που απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας τους προέδρους, τα μέλη διοικητικών συμβουλίων και τα στελέχη των τραπεζών για τα δάνεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

11. Για τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

12. Για το αν η ΝΔ επιμένει να υπερασπίζεται τον κ. Βγενόπουλο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομο δανεισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ.

13. Για την συστηματική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι λίστες φοροδιαφυγής.

14. Για τον κ. Σκλαβούνη, υπεύθυνο για το σχέδιο της ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και εμπλεκόμενο στο δίκτυο υποβοήθησης της φοροδιαφυγής, ως επικεφαλής της τράπεζας UBS στην Ελλάδα.

15. Για την οικονομική βοήθεια που παρείχαν στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χριστοφοράκος και η SIEMENS.

16. Για το αν υπάρχει, ή όχι, σκάνδαλο SIEMNS στην Ελλάδα.

Αναμένουμε την δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr