Το ημερολόγιο Χριστοφοράκου «ταλαιπωρεί» την εξεταστική
Ένα φύλλο του ημερολόγιου του κυρίου Μ. Χριστοφοράκου στο οποίο υπάρχει καταγραφή του ονόματος «Παπακωνσταντίνου/Μαξίμου» με ημερομηνία 9/12/1999 και ώρα 15:00, εμφάνισε την Τρίτη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Siemens ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος...
Ένα φύλλο του ημερολόγιου του κυρίου Μ. Χριστοφοράκου στο οποίο υπάρχει καταγραφή του ονόματος «Παπακωνσταντίνου/Μαξίμου» με ημερομηνία 9/12/1999 και ώρα 15:00, εμφάνισε την Τρίτη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Siemens ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, έγγραφο το οποίο φαίνεται να μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μελών της εξεταστικής.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σίφης Βαλυράκης έκανε λόγο για επιλεκτική αναφορά του κ. Καμμένου προσθέτοντας επίσης ότι «από μια γρήγορη αλίευση στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, είδα ότι υπάρχουν καταγραφές και άλλων προσώπων την ίδια περίοδο».
Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη στο επίμαχο ημερολόγιο και για την περίοδο 21/12/1999 έως και 28/12/1999 υπάρχουν συναντήσεις και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον κ. Γρυλάκη.
Επιπλέον ο πρόεδρος της εποτροπής σχολιάζοντας την ενέργεια του κ Καμμένου ανέφερε: «Σε περίοδο εθνικής ομοψυχίας απαιτείται σοβαρότητα και όχι πυροτεχνήματα».
Απάντηση όμως υπήρξε και από τον υπουργό οικονομιών κ . Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος είπε: «το 1999 ήμουν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη για θέματα κοινωνίας και πληροφορίας με την ιδιότητά μου αυτή ζήτησε να με επισκεφτεί στο γραφείο μου ο κ. Χριστοφοράκος…», σημειώνοντας επίσης ότι αντίστοιχες συναντήσεις εκείνη την περίοδο είχε με τους περισσότερους επικεφαλής των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέληξε δηλώνοντας ότι, «είναι αδιανόητο να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου και αυστηρά μέσα στο πλαίσιο των θεσμικών καθηκόντων».
Ο Βαλυράκης κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες πολιτικών
Να θυμίσουμε πως την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η εξέταση του κ . Γιώργου Τρεπεκλή, εκπροσώπου της εταιρείας SAES, η οποία κέρδισε το διαγωνισμό για το C4I.
Στο τέλος λοιπόν της συνεδρίασης ο κ. Βαλυράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τυχών ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και αυτό γιατί σύμφωνα με όσα είπε και όσα έγγραφα κατέθεσε ο μάρτυρας το C4I έχει ουσιαστικά παραληφθεί από το Δημόσιο το Νοέμβριο του 2008.
Την Τετάρτη ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής έχει κληθεί να καταθέσει ο εκπρόσωπος της εταιρείας TRS, Πάυλος Πεζάς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr