ΜΝΙ: Η Αθήνα «συζητά» παράταση του κόφτη έως το 2020

Δηλώσεις Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει μικρές υποχωρήσεις στα δημοσιονομικά για να πειστεί το ΔΝΤ να πάρει μέρος στο πρόγραμμα στήριξης

Μικρές υποχωρήσεις στο μέτωπο των δημοσιονομικών «θα μπορούσε» να κάνει η Ελλάδα προκειμένου να πειστεί το ΔΝΤ να πάρει μέρος στο πρόγραμμα στήριξης. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ είναι ενδεχόμενη η παράταση της αξιολόγησης έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το ΜΝΙ επικαλείται Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει στο πρακτορείο ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως θα ήταν διατεθειμένη να δεχτεί την απειλή του δημοσιονομικού «κόφτη» και για την περίοδο 2019-2020, δηλαδή την αυτόματη περικοπή δημόσιων δαπανών στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος επισήμανε ότι σε αντάλλαγμα οι δανειστές θα πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις όπως να δεχθούν μείωση του στόχου γιοα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ το ΔΝΤ θα μπορούσε να χαλαρώσει τη στάση του σε ό,τι αφορά τα εργασιακά.
Το ΜΝΙ επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό καθώς αυτό είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο επικεφαλής του Eurogoup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι βλέπει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις αρχές του 2017, με το MNI πάντως να μεταδίδει ότι εάν συνεχιστεί το τρέχον αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις η συμφωνία μπορεί να μετατεθεί ακόμα και για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr