Κυπριακό: Χωρίς χάρτες δεν θα γίνει πολυμερής διάσκεψη, δήλωσε ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι πως για να τροποποιηθεί η συνθήκη εγγυήσεως του 1960 πρέπει να διαπραγματευτούν τα μέρη που την έχουν υπογράψει και αυτά είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία)

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης
σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πολίτης», ανέφερε πως η διάσκεψη της Γενεύης δεν θα είναι πενταμερής αλλά τετραμερής.

Εξήγησε πως για να τροποποιηθεί η συνθήκη εγγυήσεως του 1960 πρέπει να διαπραγματευτούν τα μέρη που την έχουν υπογράψει και αυτά είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία). Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι θα λάβουν μέρος και οι δύο κοινότητες της Κύπρου, που συναποτελούν τη Κυπριακή Δημοκρατία
.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι θα εκπροσωπήσει ο ίδιος την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς ποτέ δεν έπαψε να είναι Πρόεδρος του μοναδικού αναγνωρισμένου κράτους στη Κύπρο.  
Ο Κύπριος Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει πολυμερής διάσκεψη αν η τουρκική πλευρά δεν καταθέσει χάρτη για το εδαφικό.

Σημείωσε πως αν υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη και ο ίδιος τη θέσει σε δημοψήφισμα θα γίνει κοινή εκστρατεία με τον Μουσταφά Ακιντζί. Ξεκαθάρισε πως αν η συμφωνία απορριφθεί στο δημοψήφισμα ο ίδιος δεν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την Προεδρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr