Βουλή: Τα 252 «ναι» για Παπαντωνίου, ο Μπελογιάννης και τα «πηγαδάκια»

Βουλή: Τα 252 «ναι» για Παπαντωνίου, ο Μπελογιάννης και τα «πηγαδάκια»

Ποιες ήταν οι «διαρροές» αναζητούν τα κόμματα - Διακομματική αντιπαράθεση για τον Νίκο Μπελογιάννη - «Ανοησίες ότι αποφασίζουμε την εξεταστική για λόγους εντυπωσιασμού» είπε ο πρωθυπουργός

Βουλή: Τα 252 «ναι» για Παπαντωνίου, ο Μπελογιάννης και τα «πηγαδάκια»
Το εναρκτήριο λάκτισμα για κοινοβουλευτικές παραστάσεις που θα ελέγξουν ορισμένες απο τις μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την χώρα από το 2000 και έπειτα έδωσε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα
κατά την συζήτηση στην Βουλή της πρότασης των κυβερνητικών κομμάτων για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα ελέγξει τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Η πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και
Κλείσιμο
ΑΝΕΛ ψηφίστηκε με την ευρύτατη πλειοψηφία 252 βουλευτών. Ωστόσο, κρίνοντας απο τις εισηγήσεις όλων των κομμάτων που υπογράμμισαν πως θα υπερψηφίσουν την σχετική πρόταση, συμπεραίνεται οτι η κάλπη έβγαλε 16 διαφοροποιημένες ψήφους.

Αναλυτικά: Ψήφισαν 268 βουλευτές. «Υπέρ» της συγκρότησης ψήφισαν 252 βουλευτές, «κατά» 3, «παρών» δήλωσαν 4 ενώ εντοπίστηκαν 8 άκυρα και 1 λευκό.

Υπο αυτά τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες τα κόμματα θα ορίσουν ποιοι από τους βουλευτές τους θα συμμετέχουν στην επιτροπή η οποία θα έχει αρχικό περιθώριο 3 μηνών από την έναρξη των εργασιών της για να παραδώσει το πόρισμά της. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόταση που ενέκρινε η εθνική αντιπροσωπεία ο κ. Παπαντωνίου θα ελεγχθεί για το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τον πρώην υπουργό. Εάν κατά την διερεύνηση προκύψουν επιπρόσθετα στοιχεία για εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων ή για τέλεση διαφορετικών αδικημάτων από τον ελεγχόμενο πρώην υπουργό τότε με νέα πρόταση προς την Ολομέλεια δύναται να ζητηθεί διεύρυνση του ερευνητικού πεδίου της προανακριτικής.
 

Ο Μπελογιάννης και τα πηγαδάκια
Πάντως την πολύωρη συνεδρίαση της Βουλής απασχόλησαν εξίσου, αν όχι περισσότερο, τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη από τον πρωθυπουργό. Μετά το επεισόδιο που προκάλεσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλιόπουλος, που δήλωσε ότι όταν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα θα... γκρεμίσει το σπίτι αυτό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήρθαν σε λεκτικές αντιπαραθέσεις αρκετές φορές. 

Ο βουλευτής της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος


Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον είχαν και τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στην αίθουσα, με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου να κερδίζει και πάλι τα βλέμματα, όχι μόνον του συνομιλητή της υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου. 





Συνομιλία είχαν και ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Αντρέα Λοβέρδο.


Ο Νίκος Βούτσης αγκαλιάζει σχεδόν πατρικά τον πρωθυπουργό.


Ο Πάνος Σκουρλέτης περνάει από τα υπουργικά έδρανα σκεφτικός, πιθανόν για το ζήτημα της ΔΕΗ.



Τσίπρας για Παπαντωνίου: Αν πει ότι τα χρήματα πήγαν με μαύρες σακούλες στο κόμμα η διερεύνηση σταματά
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός άφησε υπονοούμενα για διασύνδεση της υπόθεσης των εξοπλιστικών που υπογράφηκαν από τον Γιάννο Παπαντωνίου με «μίζες» που σχετίζονται με την υπόθεση του χρηματιστήριου ενώ παράλληλα προανήγγειλε  την κατάθεση εντός της ερχόμενης εβδομάδας νέας πρότασης για εξέταση των προμηθειών στον τομέα της Υγείας.
Επίσης, ο κ. Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τόσο τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από την συζήτηση όσο και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ενόψει της δικαστικής διερεύνησης για απόπειρα αλλοίωσης του διαγωνισμού διορισμών ιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Μπορεί να βάζει κανείς στην ίδια ζυγαριά τις μίζες στα εξοπλιστικά και τον έλεγχο που εμείς επιδιώκουμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ; Οι τοποθετήσεις που κάνετε μας βοηθάνε. Είναι αυτό που λενε στο ποδόσφαιρο «πάρε βάλε». Εχετε μεγάλη βιασύνη τώρα τελευταία. Ζητάτε εκλογές μην τυχόν και μια σειρά υποθέσεων πάρουν θέση για να βγουν στο φως» ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να επισημάνει σε άλλο σημείο: «Όσο έχουμε εμείς την πλειοψηφία σε αυτή την βουλή και θα την έχουμε για πολλά χρόνια δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα κάτω. Ολες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι τέλους. Η μάχη για την διαφάνεια δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις».
 
Απευθυνόμενος δε στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Αναφορικά με την Novartis και συνολικά τις υποθέσεις που αφορούν το πάρτι στην Υγεία – διαβιβάστηκε πρόσφατα μια δικογραφία με στελέχη προηγούμενης κυβέρνησης – έχω την αίσθηση ότι κατά την συζήτηση αυτών των υποθέσεων δεν θα είστε τόσο άνετοι όσο σήμερα ούτε τσάμπα υπερασπιστές της διαφάνειας. Δεν θα αργήσει. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε την συζήτηση. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα ερευνηθούν σε βάθος αυτές οι υποθέσεις.  Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην διαφάνεια και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας είτε στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είτε και με θεσμικές πρωτοβουλίες στις οποίες η αντιπολίτευση σύντομα θα κληθεί να πάρει θέση. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια τέτοια πρωτοβουλία και εκεί αναμένεται να κριθούν οι προθέσεις όλων μας».
 
Όταν δε ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει για τους λόγους που η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί έρευνα η κυρία Σοφία Βούλτεψη ακούστηκε από τα έδρανα να σχολιάζει «για να κρύψετε το 4ο μνημόνιο».
 
«Ο πρώτος λόγος για εμάς είναι να πέσει άπλετο φώς στις υποθέσεις που συγκροτούν το πάρτι λεηλασίας της χώρας. Αυτό αποτελεί ηθική υποχρέωση και δέσμευση» συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Ο δεύτερος είναι γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο συγκεκριμένος υπουργός – όπως και άλλοι για υποθέσεις που θα ακολουθήσουν - δεν ανήκει στην κατηγορία των αλαζόνων όπως ο Τσοχατζόπουλος». Αναπτύσσοντας δε τον 3ο λόγο ο πρωθυπουργός είπε: «Ψάχνοντας όλο και κατι βρίσκεις. Μπορεί για παράδειγμα να ερευνάς τα εξοπλιστικά και πέραν των αυτονόητων να βρεις και άλλα πράγματα. Να προκύψουν για παράδειγμα μίζες από την περίοδο του χρηματιστήριου. Μπορεί να προκύψει και αυτό γιατί ξέρετε τίποτα δεν μένει κρυφό και εμείς θα τις ξεκουκουλώσουμε αυτές τις περιπτώσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανοησίες» τα επιχειρήματα περι απόπειρας αντιπερισπασμού της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες – με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων – δεν εντυπωσιάζονται πλέον από τα σκάνδαλα. 
 
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «Δεν λεμε και κατι σημαντικό όταν αναφερόμαστε σε μίζες την εποχή των παχιών αγελάδων της περιόδου Σημίτη. Είχαν γραφτεί από τότε και η κοινωνία βοούσε. Μίζες παντού! Σε δημόσια έργα, σε δρόμους που κόστισαν 5φορές πάνω. Σε χρηματιστηριακές φούσκες , ρεμούλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τραπεζικό χρήμα, σκανδαλώδη φοροδιαφυγή. Δομημένα Ομόλογα που ζημίωσαν με τεράστια ποσά τα αποθεματικά ταμείων κ.α.».
 

Π. Καμμένος: Δεν τα φάγαμε μαζί, όπως έλεγε ο κ. Πάγκαλος
Δεν φοβάται αυτή η κυβέρνηση, διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή συζήτηση δεν είναι μία συζήτηση που γίνεται χάρη, αλλά γίνεται με εντολή του πρωθυπουργού, που συγκρότησε την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι «δεν τα φάγαμε μαζί, όπως έλεγε ο κ. Πάγκαλος» ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι σε παλαιότερη Εξεταστική το πόρισμα έκανε λόγο για αριθμούς τηλεφώνου και όχι τραπεζικούς. «Οι αριθμοί της μίζας λέγατε ότι είναι αριθμοί τηλεφώνου» δήλωσε ο κ. Καμμένος.
 
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα  Σημίτη, για το νόμο πει ευθύνης υπουργών, αλλά και στον πρώην πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι είναι προνομιακοί συνομιλητές του κ. Βενιζέλου.
 
«Το μαύρο χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού είναι συνεχές, δεν παραγράφεται» είπε ο κ Καμμένος και προσέθεσε: «Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο δρόμος του εσταυρωμένου και των σταυρωτών. Εμείς διαλέξαμε τον πρώτο δρόμο. Εμείς δεν έχουμε βρώμικα στα συρτάρια μας, δεν έχουμε σκελετούς».
 

Στ. Θεοδωράκης: Τρεις λογαριασμοί του Παπαντωνίου στην Ελβετία
Με την ιδιότητα του ρεπόρτερ ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκαλύπτοντας ότι πρόσφατα οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν την ελληνική Δικαιοσύνη ότι βρέθηκαν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του. 
«Εδώ υπάρχει σκάνδαλο και μεγάλα ζητήματα ηθικής τάξης» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, για να προσθέσει «οι ελβετικές τράπεζες πρόσφατα γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι εντοπίστηκαν τρεις λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του. Το ερώτημα προς τις ελβετικές αρχές είχε τεθεί προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η απάντηση ήρθε τώρα».
 
Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ήδη η ελληνική Δικαιοσύνη, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει ζητήσει την δικαστική συνδρομή και την συνεργασία της Ελβετίας προκειμένου να ανοίξουν οι τρεις λογαριασμοί, να εντοπιστούν τα ποσά που φυλάσσονται εκεί και να ερευνηθεί η διαδρομή τους. 
 
Ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας «να απαντήσει τώρα τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τι λεφτά έχουν και από πού προήλθαν. Ο ίδιος λέει ότι διώκεται το κόμμα του. Εμείς λέμε ότι για να προστατεύσει το κόμμα του έχει μόνο ένα δρόμο. Να βγει και να δώσει όλα τα ονόματα και τα στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Να μην περιμένει τα συμπεράσματα της επιτροπής μας και της Δικαιοσύνης».
 
Αναφορικά με τις παράπλευρες πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Πρόσεξα ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί την δίωξη της κυβέρνησης Σημίτη. Φαίνεται πως επιθυμούσε την επικράτηση του κ. Τσοχατζόπουλου».
 
Ο ίδιος, δε, ανέφερε ότι «ο κ. Κοτσακάς είπε τον περασμένο Νοέμβριο πως στήριξε την υποψηφιότητα του Τσοχατζόπουλου, γιατί έβλεπε την συντηρητική στροφή του ΠΑΣΟΚ. Είπε μάλιστα ότι δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος για εκείνη την επιλογή του. Αυτά είπε ο κ. Κοτσακάς, στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου και σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα δεν νιώθει την ανάγκη να πει έστω μια λέξη για τα χρήματα που κατέληγαν στην τσέπη των πολιτικών. Αντίθετα, λέει ότι δικαιώθηκε που στήριξε Άκη. Αυτή είναι και η άποψη του κ. Τσίπρα; Καλύτερα Άκης παρά Σημίτης;».


Γιάννος – Μπελογιάννης σημειώσατε 2
Πάντως, η δεκάωρη συζήτηση αναλώθηκε σε επιμέρους ζητήματα της επικαιρότητας παρά στην υπόθεση του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε μέσω συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι ωστόσο ενδεικτικό ότι παρά το γεγονός ότι από την αίθουσα πέρασαν υπουργοί που κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς όπως η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, η αντιπαράθεση δεν εστιάστηκε στα νέα επώδυνα μέτρα που καταφθάνουν αλλά στην πρωτοβουλία της Βουλής να ενισχύσει την δημιουργία μουσείου προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.Συγκριμένα, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κώστας Τασούλας (ΝΔ) σχολίασε με αφορμή το μνημόσυνο του Ν. Μπελογιάννη και τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης στην Αμαλιάδα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά».
 
Οι αναφορές του κ. Τασούλα χαρακτηρίστηκαν ως «αντικομμουνιστικό παραλήρημα» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαφιλίππου. Νωρίτερα, ένταση επικράτησε μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ όταν ο βουλευτής του φιλοναζιστικού μορφώματος Πάνος Ηλιόπουλος υποστήριξε πως «εμείς θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Μπελογιάννη. Ποια είναι η άποψη της ΝΔ για τον Μπελογιάννη τον καπετάν Γιώτη και τους αριστερούς». «Δεξιός είμαι αγενής δεν είμαι» αντέδρασε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης  δείχνοντας την πόρτα της εξόδου για τα μέλη της ΧΑ. Επίσης, από την πλευρά του ΚΚΕ ακούστηκε: «είστε ταγματασφαλίτες και ναζί. Όταν οι Έλληνες αγωνιστές έδιναν μάχη εναντίον των κατακτητών οι πρόγονοί σας συνεργάζονταν με τους εισβολείς»
 
Βούτσης: Μένω έκπληκτος από την ομιλία Τασούλα
Οι αντιπαραθέσεις για την δράση του Νίκου Μπελογιάννη προκάλεσαν και την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση καθώς με δική του πρωτοβουλία το κοινοβούλιο ενίσχυσε οικονομικά την δημιουργία του μουσείου στην Αμαλιάδα. Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι η πλειοψηφία του Τύπου δεν εξέφρασε αντιρρήσεις για την πρωτοβουλία της Βουλής να τιμήσει τον Ν. Μπελογιάννη και υπογράμμισε ότι του προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη η κριτική των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τασούλα και Κώστα Τζαβάρα.
«Εκφράζω την αρνητική μου έκπληξη για τέσσερα ζητήματα. Εδώ και ένα μήνα δημοσίως είχαν εκφραστεί από την Καθημερινή και την Εστία και ύστερα από περιθωριακά έντυπα της άκρας - άκρας δεξιάς αντιρρήσεις κατά πόσο έπρεπε να συμμετέχει η Βουλή. Από καμία άλλη πλευρά και αυτό το θεωρούσα ως στοιχείο δημοκρατικής ωρίμανσης» είπε ο κ. Βούτσης για να προσθέσει «Μένω έκπληκτος για τις ομιλία Τζαβάρα- Τασουλά. Μένω έκπληκτος γιατί πρόκειται για μία εκτέλεση (σ.σ. του Ν. Μπελογιάννη) που έγινε κάτω από την παγκόσμια κατακραυγή των πλέον επιφανών εκείνης της περιόδου.
Εκφράζω την έκπληξή μου διότι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι στο κράτος υπήρχε αμφιταλάντευση για την εκτέλεση που έγινε Κυριακή το πρωί – κάτι που ούτε οι Γερμανοί δεν είχαν κάνει – έγινε υπό την εργώδη προσπάθεια του παρακράτους και του κράτους γιατί την επομένη είχε συγκληθεί το Συμβούλιο Χαρίτων. Η τελευταία μου έκπληξη έχει σχέση με αυτό που ζήσαμε χθες στην Αμαλιάδα και δείχνει την ωριμότητα του λαού μας. Από πουθενά δεν υπήρξε ένσταση ακόμη και στον τοπικό Τύπο. Είχαν αντιληφθεί όλοι πλήρως την σημασία που έχει η Βουλή να τιμήσει τον Νίκο Μπελογιάννη».
 
Ανταπαντώντας ο κ. Τζαβάρας είπε ότι «αν ζούσε ο Μπελογιάννης μπορεί να είχε άλλη άποψη όπως ο Κύρκος με αυτά που είχε πει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή».
 
Παπαρήγα: Δεν ανεχόμαστε την υποκρισία και την καπηλεία
Από την άλλη πλευρά η κυρία Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε πως «Όλοι σε ξένο αχυρώνα τσακώνονται. Δεν περιμένω να δικαιωθεί ο αγώνας του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ από αυτό το Κοινοβούλιο. Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτό το Κοινοβούλιο είναι να επιβραβεύσει το μαστίγιο και το καρότο για το λαό». Η πρώην γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «εδώ ακούστηκαν τεράστια και ανιστόρητα πράγματα. Είμαστε σε δύο αντίπαλα ασυμφιλίωτα στρατόπεδα και με τη ΝΔ και με τους άλλους. Δεν έχω ούτε εγώ δικαίωμα να πω τι θα έκανε σήμερα ο Μπελογιάννης. Δεν μονοπωλούμε τίποτα αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε την υποκρισία και την καπηλεία».

Γ. Κυρίτσης: Η ΝΔ είναι πολιτικός κληρονόμος της χούντας των συνταγματαρχών
Ως «πολιτικό κληρονόμο» των δυνάμεων που επέβαλλαν τις δικτατορίες το 1936 και το 1967 χαρακτήρισε την ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην αντιπαράθεση για την δράση του Νίκου Μπελογιάννη.
 
Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα του κοινοβουλίου, εκτός των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραβρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση Καραμανλή. 
 
«Ο κ. Τασούλας είπε ότι ήταν κακή και σκληρή η ποινή αλλά ο Μπελογιάννης ήθελε να επιβάλλει κομουνιστική δικτατορία» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Κυρίτσης για να προσθέσει «από όσο θυμάμαι στην χώρα μας υπήρξαν δύο δικτατορίες, το 1936 και το 1967 από την ίδια πολιτική δύναμη, κληρονόμος της οποίας είναι η σημερινή συντηρητική παράταξη. Και οι δύο δικτατορίες έγιναν με την επίκληση του κομμουνιστικού κινδύνου».
 
Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης επισήμανε πως εκείνη την περίοδο «μέσα σε πέντε μέρες με έκτακτα στρατοδικεία έστηναν τον κόσμο στον τοίχο. Δεν ήταν μόνο ο Μπελογιάννης, 5.000 εκτελέσεις ήταν αυτές. Αυτή την δημοκρατία επικαλούνται οι συνάδελφοι της ΝΔ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης