Συνέδριο ΔΗΣΥ: Όλοι... «όχι» στον Αλέξη

Συνέδριο ΔΗΣΥ: Όλοι... «όχι» στον Αλέξη

Γεννηματά: Δεν βρισκόμαστε στη χώρα των λωτοφάγων - Μητσοτάκης:  Η συναίνεση είναι επιλογή και όχι παγίδα για τον αντίπαλό μας - Θεοδωράκης: Στη δική μας Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει θέση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Συνέδριο ΔΗΣΥ: Όλοι... «όχι» στον Αλέξη
Η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές, διακήρυξε από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννηματά, κλείνοντας την πόρτα συνεργασίας στον πρωθυπουργό. 

«Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την  "κυβερνώσα Αριστερά", καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα» σημείωσε και προσέθεσε: 

«Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της... αβύσσου. Ας μην ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στην χώρα των λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο».


Κλείσιμο
Μήνυμα σε ΝΔ και Μητσοτάκη...
 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στη ΝΔ. «Θέλω να πω κάτι στον κ. Μητσοτάκη» είπε σε μία αποστροφή του λόγου της. «Η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται "μόνο από αριστερά", όπως διατείνεστε. Υπάρχει η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός, η ακροδεξιά. Το ξεχάσαμε;».

Και κάτι ακόμα, συνέχισε. «Μην παίζετε με τη λέξη "ΑΛΛΑΓΗ". Την λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, για να εκφράσει τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην δεκαετία του '80. Η αλλαγή,  ως συμβολισμός, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική, δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται ούτε παραποιείται». 

Κυβερνήσεις συνεργασίας...

Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά, γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση για τη χώρα, ξεκαθάρισε η κυρία Γεννηματά.
 
Δυστυχώς, όπως είπε, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνούνται τη συνεννόηση. Προτιμούν την πόλωση, τη διατήρηση του μικρού δικομματισμού. Ελπίζω να  το καταλάβουν εγκαίρως για το καλό της Ελλάδας και ο κ. Τσίπρας και ο κ.  Μητσοτάκης.

Η απάντηση Μητσοτάκη...

Στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και έκανε ειδική μνεία στη συνεργασία που είχε με τη Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε τα πυρά του στον ακραίο λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με μόνο στόχο την εξουσία. «Γι' αυτό συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και διχάζουν την κοινωνία» επισήμανε. 

«Η συναίνεση είναι επιλογή και όχι παγίδα για τον αντίπαλό μας, προϋπόθεση είναι φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Όχι στον Τσίπρα και από τον Θεοδωράκη...

Στη δική μας Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει θέση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Δεν θα ξεχάσουμε ότι έλεγαν τη μισή κοινωνία "προδότες" και δεν έχουν ζητήσει ακόμη συγνώμη. Είμαστε απέναντι απ τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί αναπαράγουν όλες τις κακές στιγμές του παρελθόντος. Χρησιμοποίησαν τη διαπλοκή για να ανέβουν στην εξουσία. Τα χάλασαν στα ανταλλάγματα και τώρα διαπλέκονται με ακόμη χειρότερους» σημείωσε.

«Πόρτα» και από τον Θεοχαρόπουλο...


«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τελευταία σε προοδευτικές συνεργασίες. Στην χώρα μας όμως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ και τολμά και μιλά για προοδευτικές κυβερνήσεις. Μάλλον αυτοκριτική για τις ασκούμενες πολιτικές κάνει, αλλιώς δεν εξηγείται» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Και συνέχισε: «Εξάλλου, οι ψευδεπίγραφες προσκλήσεις του κ. Τσίπρα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τακτικισμοί μπροστά στα αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με την επιλεκτική του συνεργασία δύο φορές με την εθνικολαϊκιστική δεξιά».

Γραμμή άμυνας από τον Τζανακόπουλο...

Για την τοποθέτηση της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δε μπορεί να έχει ίσες αποστάσεις από τη Δεξιά και την Αριστερά. «Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν συνεργασίες, το ερώτημα της επόμενης μέρας είναι ανοικτό και δεν χωρά ως απάντηση τη συμμετοχή της ΝΔ» διακήρυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κεντροαριστερά θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει, δεν υπάρχει η πολυτέλεια των ίσων αποστάσεων» κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης