Χατζηδάκης: Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο

Μόνο με ένα κόμμα που πιστεύει στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, στην ελεύθερη οικονομία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να μπει μπροστά η οικονομία

«Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτό χρειάζεται και η πολιτική αλλαγή» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Επισημαίνει ότι ως αποτέλεσμα αποκλειστικά του λαϊκισμού και του ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης, ελήφθησαν μέτρα που δεν ήταν ούτε αυτονόητα, ούτε νομοτελειακά, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν έχει κατορθώσει να γυρίσει την χώρα ούτε καν εκεί που ήταν το 2014».
 
Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ πρέπει να επικεντρωθεί, πρώτον, στο να καταδείξει ότι εκ του αποτελέσματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, δεύτερον στο να προβάλλει ακόμα περισσότερο τις θέσεις της και τρίτον στο να προχωρήσει σε ανανέωση προσώπων με το να περιλάβει στα ψηφοδέλτιά της ανθρώπους νέους σε ηλικία και σε ιδέες.
 
Είπε ότι η ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία, αλλά θα απευθυνθεί και σε άλλα κόμματα που «πιστεύουν στην ανάγκη να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».
 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ταυτόχρονα υπεύθυνος του προγράμματος του κόμματος είπε ότι η ΝΔ επιχειρεί να καταρτίσει σοβαρό, ρεαλιστικό και υπεύθυνο πρόγραμμα, όπου «δεν θέλουμε να τάξουμε γεφύρια και ποτάμια», ενώ η παρουσίαση των θέσεων για την οικονομία θα γίνει στην ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βασικό στόχο «πώς θα μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας» και πώς θα γίνουν «νέες ιδιωτικές επενδύσεις που είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές».
 
Ερωτηθείς αν αυτό θα είναι το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτό θα το απφασίσει ο κ. Μητσοτάκης που έχει και την τελική ευθύνη, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πολύ που μπορεί να επιτύχει η χώρα είναι η παραμονή στο ευρώ ως χώρα δεύτερης κατηγορίας «σε έναν θάλαμο υγιειονομικής απομόνωσης», ενώ «μόνο με ένα κόμμα που πιστεύει στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, στην ελεύθερη οικονομία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να μπει μπροστά η οικονομία».
 
Ως προς την αρραγή κυβερνητική πλειοψηφία και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είπε ότι «η συγκολλητική ουσία αυτής της κυβέρνησης είναι η βουλιμία για εξουσία, το οποίο όμως μπορεί να βγει σε βάρος τους διότι όσο παραπάνω μένουν, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν με βαρύτερη ήττα», καθώς «αυτό που τους αντιπολιτεύεται είναι η ίδια η πραγματικότητα» με τις μειωμένες συντάξεις, το μειωμένο αφορολόγητο, τις περικοπές του ΕΚΑΣ και τον αυξημένο ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης.
 
Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν και μετά το 2019 και το πως θα τα χειριστεί η ΝΔ, είπε ότι «η ΝΔ σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας, αλλά οι συμφωνίες δεν είναι γραμμένες σε πέτρα. Μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες ανάλογα με το πως κυβερνάει μια κυβέρνηση».
 
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η ΝΔ επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Γ. Βαρουφάκη, «όχι για λόγους ιστορικούς ή περιέργειας», αλλά γιατί «όσα έγιναν στο πρώτο επτάμηνο του 2015 έχουν αντανάκλαση στο σήμερα και στο αύριο», ενώ επέρριψε ευθύνες για την πορεία της οικονομίας, τόσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και στον Πρωθυπουργό.
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής γιατί φοβάται.
 
Ως προς τις παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη, είπε ότι «η Δικαιοσύνη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κρίνεται με νομικά επιχειρήματα» όχι με «κραυγές και βρυχηθμούς» και κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη ότι «ακολουθούν πρακτικές που είναι οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών».
 
Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ως «κλασικό παράδειγμα που φαίνεται πως αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της προόδου είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών».
 
Αναφορικά με τον «Ρουβίκωνα» στην Βουλή, αφού σημείωσε ότι εάν έκανε το ίδιο μια ακροδεξιά οργάνωση θα αντιμετωπιζόταν «όπως θα έπρεπε άλλωστε» πολύ αυστηρά, πρόσθεσε ότι και το γεγονός και η ατιμωρησία «κυρίως δείχνουν ότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις αρχές και τους κανόνες από τους οποίους διέπονται οι σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες».



Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr