Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

Στο 22,7% η ΝΔ, στο 16,6% ο ΣΥΡΙΖΑ - Όταν στη μέτρηση συμπεριλαμβάνεται και η Κεντροαριστερά (10,4%), «τσιμπάει» λίγο και από τα δύο κόμματα

Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 7,5 μονάδων του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Τα ευρήματα ωστόσο της δημοσκόπησης διαφοροποιούνται, όταν στη μέτρηση λαμβάνεται υπόψη και η δημιουργία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς. Και αυτόό, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο νέος φορέας λαμβάνει διψήφιο ποσοστό (10,4%) και είναι καθαρά τρίτο κόμμα.

Αναλυτικότερα:

Στην πρόθεση ψήφου, με τα τωρινά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,6% (προηγούμενη 16,2%), η Νέα Δημοκρατία 22,7% (23,2%), η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%) , το ΚΚΕ 6% (6,1%). Τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%.
   
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Όταν στην δημοσκόπηση συμπεριλαμβάνεται το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, λαμβάνει 10,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύει το ίδιο το 23,5%. Το 42% απαντά κανένας εκ των δύο.
   
Σε ερώτηση για τις προοπτικές του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, το 36,5% απαντά ότι «έχει μέλλον», ενώ το 57,5% δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του αυτός ο χώρος.

Για την πορεία της χώρας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 73,5% ότι πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, για την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει, ενώ το 28% ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

Σε ερώτηση για τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη, το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5% ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν και το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ, αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr