Το «σήριαλ Ζουράρις» στο υπ. Παιδείας και οι «αξέχαστες» δηλώσεις του

Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει - Τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά από λογοτέχνες με εθνική κυτταρίτιδα - Πηγαίνουν εκδρομές για να πηγαίνουν στα μπουρδέλα, είχε πει μεταξύ άλλων

Tο «σίριαλ» Ζουράρις ξεκίνησε στο υπουργείο Παιδείας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους ως υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας. 

Ως νέος υφυπουργός ο Κώστας Ζουράρις, σε μια από τις πρώτες δηλώσεις του, που πολλοί άκουσαν αλλά δεν είναι βέβαιο ότι κατάλαβαν, είπε: «
Επειδή υπηρέτησα στον τότε αμερικανοβασιλόφρονα στρατό, ως χαρακτηρισμένος ως "εν ενεργεία δρων κομμουνιστής, κατηγορία Γ, λοιπός οπλίτης", εκεί στο Σουφλί, αλλά και στο φυλάκιο του Ερυθροποτάμου, πάλι εκεί, κατά τα χριστεπώνυμα έτη 1963- άνοιξη, και 1964 -χειμώνα και επειδή η συχωρεμένη μητέρα μου είναι Θρακιώτισσα από την πρωτεύουσά της, δηλαδή την Βασιλεύουσα, γι' αυτό έμαθα ν' αγαπώ στο πετσί μου την Θράκη, πολύ πριν από τους νεοεθνοκηφήνες της σήμερον».

Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος είχε ως αρμοδιότητα την εκπαίδευση στο εξωτερικό, προκάλεσε αντιδράσεις από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του.

Σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις έπαθαν... σοκ οι δημοσιογράφοι του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ καθώς σε επίσημη συνέντευξη Τύπου άκουσαν τον κ. Ζουράρι να λέει πως «και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει
»! Η αναφορά του υφυπουργού μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που ήταν παρών και έσπευσε να διευκρινίσει πως «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά»... «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν», ήταν η ακριβής έκφραση του Κώστα Ζουράρι, που συμπλήρωσε ακόμα πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, «τελεί υπό απειλήν».

Στην συνέχεια, ο Κώστας Ζουράρις δίνοντας συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» στο ως υφυπουργός Παιδείας εστιάζει κυρίως σε ζητήματα παιδείας. «Είναι απαράδεκτο», όπως καταγγέλλει σε έντονο ύφος, «τα παιδιά στο σχολείο να διδάσκονται απίστευτες ηλιθιότητες από λογοτέχνες μετά την εμμηνόπαυση, με εθνική κυτταρίτιδα και χρήση 66 λέξεων».

Μία ακόμα δήλωση που θα «μείνει» από τον κ. Ζουράρι ως υφυπουργό Παιδείας είναι η εξής: «Εγώ πήρα διαγωγή “Κοσμιωτάτη”, αλλά οι μισοί συμμαθητές τους πήραν “Κοσμία”, επειδή τους συνέλαβε ο Διευθυντής σε στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου». Την ξεστόμισε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό. Στην ίδια συνέντευξη, περιέγραψε ένα περιστατικό που είχε ζήσει ο ίδιος σε σχολική εκδρομή: «Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958, πήραν οι 11 διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου. Εγώ επειδή δεν πήγα πήρα διαγωγή κοσμιωτάτη», είπε ο κ. Ζουράρις, για να συμπληρώσει -μετά την παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια- πως «δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πηγαίνουν πριν και μετά. Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν»!

Στην εμπειρία που είχε με έναν σωματώδη ομοφυλόφιλο μαύρο άνδρα, ο οποίος τον πήγαινε… φιλώντας για περίπου ένα τέταρτο έχει αναφερθεί επίσης σε συνέντευξή του ο κ. Ζουράρις, ενώ σε εκπρόσωπο του Τύπου έχει αφηγηθεί και την εμπειρία που είχε με μια πανέμορφη ιερόδουλη στο Παρίσι.

Με το «καλημέρα» άλλωστε, ο κ. Ζουράρις είχε δημιουργήσει εντάσεις, καθώς οι πρώτες του δηλώσεις μετά την ορκωμοσία περιελάμβαναν μεταξύ άλλων τις εξής φράσεις: «Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή» και σε ερώτηση εάν υπάρχει ρήξη με την εκκλησία είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Να μάθω πρώτα που είναι το υπουργείο μου» για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει ρήξη. Είναι διαφορές λεξιλογίου. Η ορθόδοξη παράδοση στην Ελλάδα είναι του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού. Για παράδειγμα όταν μιλούσαμε για τον 13ο και 14ο μισθό πως το λέγαμε; Δώρο Πάσχα και δώρο Χριστουγένων. Δεν το λένε ούτε δώρο του Σιντάρτα Γουτάμα, ούτε του Φαράκ ούτε του Σαριά». Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι δεν υπάρχει πια δώρο, ο υφυπουργός Παιδείας είχε απαντήσει: «Υπάρχουν κάποια υπολείμματα τα οποία μπορεί να σας τα αφαιρέσουμε βάσει των εντολών της τρόικας. Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή». «Ο Άρης ο Βελουχιώτης ήταν ο αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που είχαμε που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή. Είμαστε υπό κατοχή». Στην ερώτηση τι είναι αυτό που σας ενοχλεί ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Η κατοχή. Πρέπει να μπαλώνουμε τρύπες» και στο ερώτημα πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατοχή ο νέος τότε υφυπουργός Παιδείας είχε απαντήσει: «Δεν θα βγούμε έτσι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr