Ο Γαβρόγλου απαντά για τις τριμελείς επιτροπές

Τα μέλη (συνολικά πέντε) είναι διαφορετικά στην τριμελή επιτροπή για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από εκείνα της επίσης τριμελούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού και στις δύο επιτροπές το ένα μέλος είναι κοινό - Τι απάντησε ο κ. Μαυρωτάς

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος αλλά και σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά στα social media, που αναπαράχθηκε από ΜΜΕ, για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν τις επιτροπές για την απόσπαση εκπαιδευτικών στα Ευρωπαϊκά σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημειώνει:

«Ποιος είπε ότι η ικανότητα της ανάγνωσης είναι δεδομένη σε πολιτικούς και δημοσιογράφους και ότι μόνο τα πρωτάκια του Δημοτικού την έχουν ανάγκη;
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γλωσσική επάρκεια, παρά μόνο μια απλή ανάγνωση για να δουν ότι το Υπουργείο όρισε τριμελή επιτροπή με τρία μέλη για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και όχι πέντε μέλη για τριμελή επιτροπή!
Δηλαδή, τα μέλη (συνολικά πέντε) είναι διαφορετικά στην τριμελή επιτροπή για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από εκείνα της επίσης τριμελούς επιτροπής των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού και στις δύο επιτροπές το ένα μέλος είναι κοινό.
Το ίδιο ισχύει και ως προς τις υπόλοιπες επιτροπές που αναφέρονται στο ΦΕΚ το οποίο ο κ. Μαυρωτάς, καθηγητής του ΕΜΠ, δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει, εκθέτοντας πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον εαυτό του.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της άλογης κριτικής που εκπορεύονται από μια μανία αντιπολιτευτικού μένους. Δηλαδή, η αυτογελοιοποίηση.
Ας διαβάσουν προσεκτικότερα και ας επανορθώσουν, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο δημόσιος πολιτικός λόγος και η κριτική οφείλουν να συνοδεύονται από ήθος
».  

Η απάντηση του Γιώργου Μαυρωτά
Με τη φράση «Αιδώς Αργείοι του Υπουργείου Παιδείας», απάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς στη σημερινή ειρωνική, όπως υποστηρίζει, ανακοίνωση του υπουργείου για την χθεσινή του ανακοίνωση ότι συγκροτούνται τριμελής Επιτροπές από πέντε ή οκτώ μέλη.

Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να μάθουν να γράφουν σωστά τις αποφάσεις. «Αν είναι πολλές οι επιτροπές, ανάλογα με τη βαθμίδα όπως λέει η ανακοίνωση, χρησιμοποιούμε συνήθως τον πληθυντικό («Τριμελείς επιτροπές», «Πενταμελείς επιτροπές») και όχι τον ενικό. Δεύτερον, ας ξαναδούν την 5μελή από τα 8 άτομα. Υπάρχουν 8 μέλη, ενώ δύο μέλη εναλλάσσονται, ανάλογα με το περιεχόμενο (αν είναι πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια). Ακόμα και με αυτόν τον τρόπο τελικά η επιτροπή σε κάθε συνεδρίαση θα έχει 8-2=6 μέλη!!! Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική για να κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν, ακόμα και σύμβουλοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μαθηματικά. Για του λόγου το αληθές δείτε το ΦΕΚ».

Στην απάντησή του προσθέτει ότι «ευτυχώς που έβγαλε την ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας γιατί με έκανε να ανακαλύψω και μια άλλη γκάφα τους (εκτός και αν είναι κομμάτι της πολιτικής τους): Στην επιτροπή ενστάσεων εναντίον των αποφάσεων της κάθε επιτροπής αξιολόγησης συμμετέχουν τα ίδια μέλη με αυτά των επιτροπών αξιολόγησης!!! ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! Αξιοκρατία και διαφάνεια α λα ΣΥΡΙΖΑ, που όπως φαίνεται δεν θέλουν πολλούς στα πόδια τους στο πρόσφορο έδαφος της απόσπασης εκπαιδευτικών για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, ειδικά σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει και προφορική συνέντευξη».

Και καταλήγει αναφέροντας: «Κρείττον το σιγάν, κύριοι του Υπουργείου Παιδείας, (για να φρεσκάρω λίγο και τα Αρχαία μου) και θα περιμένω την επανόρθωση ως προς το πρόσωπό μου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο δημόσιος πολιτικός λόγος και η κριτική οφείλουν να συνοδεύονται από ήθος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr