Non paper Μαξίμου: Το ερώτημα δεν είναι αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μείωσαν τη δαπάνη για φάρμακα αλλά αν έκαναν υπερτιμολογήσεις υπέρ Novartis

«Η στάση της θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη φάκα μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη. (Θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και ο κος Τσοχατζόπουλος)» αναφέρει η κυβέρνηση

Με το επιχείρημα ότι το ερώτημα δεν είναι αν μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά «αν έκαναν υπερτιμολογήσεις υπέρ Novartis με ανταλλάγματα» απαντά η κυβέρνηση στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας
για την υπόθεση Novartis
.

Στο non paper το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει, επίσης, ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη φάκα μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη. (Θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και ο κος Τσοχατζόπουλος)».

Διαβάστε το non paper της κυβέρνησης που εκδώθηκε το πρωί της Τρίτης:

Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει

1. Το σκάνδαλο Novartis δεν είναι ένα ελληνικό, αλλά ένα διεθνές σκάνδαλο, καθώς η Ελλάδα ως χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμής φαρμάκου σε 29 χώρες του κόσμου, ήταν η κρίσιμη χώρα.

2. Αυτό που διερευνάται τόσο από τις ελληνικές αρχές, όσο και από αρχές άλλων χωρών είναι η τιμολόγηση υπέρ της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας μέσω και της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων, εις βάρος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας.

3. Το επιχείρημα της ΝΔ περί παρέμβασης στη δικαιοσύνη είναι το λιγότερο κωμικό.
Καμία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υφίσταται μετά το σχηματισμό της δικογραφίας, την ώρα της διαβίβασής της στη Βουλή, ενώ και μόνο η αναφορά αποτελεί ευθεία προσβολή στους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς που δουλεύουν κοπιωδώς επί μήνες. Άλλωστε, η Δικαιοσύνη παρέχει ενημέρωση για την διαδικαστική πρόοδο των ποινικών υποθέσεων και προς την Βουλή κατά την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

4. Η επιχειρηματολογία ότι δεν υφίσταται σκάνδαλο επειδή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη είναι εξίσου έωλη. Το ερώτημα δεν είναι αν μείωσαν την δαπάνη, αλλά αν έκαναν υπερτιμολογήσεις υπέρ Novartis με ανταλλάγματα.

5.Επίσης, ανέκδοτο αποτελεί και η προσπάθεια του κου Σαμαρά που προσπαθεί να υποβαθμίσει τους μάρτυρες σε «ανώνυμους».

Α. Τα αναφερόμενα από τον κ. Σαμαρά στους μάρτυρες συνιστούν κριτική όχι στην Κυβέρνηση, αλλά στην ίδια την Δικαιοσύνη και σε θεσπισμένες ανακριτικές μεθόδους.
Β. Η «ανωνυμία» των μαρτύρων καθώς και το να έχουν «ψευδώνυμο»  προβλέπεται στην Δικονομία μας.
Γ. Η μαρτυρία τους ελέγχεται σε κάθε περίπτωση.
Δ. Ο ίδιος δεν θα πρέπει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το νομικό πλαίσιο των προστατευόμενων μαρτύρων, το οποίο θεσπίστηκε και από την κυβέρνησή του.

Καλά θα κάνει λοιπόν  η ΝΔ να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και να αναμένει να σχολιάσει, όπως όλοι μας, τα αποτελέσματα των ερευνών των ελληνικών και ξένων διωκτικών αρχών, αντί να προτρέχει.

Επειδή, λοιπόν, διερευνάται υπόθεση υπερτιμολόγησης φαρμάκων σε καιρό κρίσης και διάλυσης του εθνικού συστήματος υγείας, το μόνο ερώτημα είναι αν θέλει να βρούμε ποιοι ευθύνονται.

Αν ναι, ας συμβάλει στη Βουλή.
Αν όχι, τουλάχιστον να μην επιδεικνύει τέτοιο πανικό.
Η στάση της θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη φάκα μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη. (Θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και ο κος Τσοχατζόπουλος).

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τίποτα παραπάνω από το να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαλευκανθεί ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο.

Ευχόμαστε να επιθυμούν όλοι το ίδιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr