Novartis και έξοδος από το μνημόνιο στη συνάντηση Γεννηματά- Μοσκοβισί

«Πετούν τσουβάλια λάσπης για να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους» επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής


Το ότι τελειώνει το δανειακό πρόγραμμα δε σημαίνει ότι τελειώνουν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί και προσέθεσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να διαμορφώσει τη δική της στρατηγική. 

Το τέλος του μνημονίου δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του ευρωπαίου επιτρόπου. 

Η Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα στην ελάφρυνση του χρέους, τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα και την κατάρτιση ενός προγράμματος επενδύσεων, απάντησε η κυρία Γεννηματά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντηση τέθηκε και το θέμα της Novartis. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «τσουβάλια λάσπης με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης». 

«Διαλύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, κάνουν ζημιά στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά. 

Οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά:

Είναι πολύ μεγάλη χαρά μας που είχαμε την ευκαιρία σήμερα να φιλοξενήσουμε τον επίτροπο και φίλο Ευρωσοσιαλιστή Πιερ Μοσκοβισί.

Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το τέλος του προγράμματος αλλά και να εκφράσω την προσωπική μου αγωνία, ότι δεν θεωρώ ότι το τέλος του προγράμματος κατ’ ανάγκη σημαίνει και την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ζήτησα την στήριξή του σε τρεις στόχους που πρέπει να θέσει αυτή την στιγμή η Ελλάδα: την άμεση ελάφρυνση του χρέους που συνεπάγεται και μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και βεβαίως ένα σχέδιο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι απολύτως απαραίτητο.  Ένα δικό μας εθνικό σχέδιο για να μπορέσουμε όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση αλλά να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα αδιέξοδα.

Βεβαίως είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για την εξέλιξη του Κινήματος Αλλαγής, για τη δυναμική που αναπτύσσει και το προσεχές συνέδριό μας, στο οποίο ελπίζω να βρει το χρόνο και τη δυνατότητα να είναι παρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr