Βουλή: Τα πηγαδάκια, οι μαντινάδες και ο ύπνος της Κονιόρδου

Βουλή: Τα πηγαδάκια, οι μαντινάδες και ο ύπνος της Κονιόρδου

Στη... ζήλια απέδωσε την πρόταση της ΝΔ ο Πολάκης - Η υπουργός Πολιτισμού δεν άντεξε την ομιλία του πρωθυπουργού

Βουλή: Τα πηγαδάκια, οι μαντινάδες και ο ύπνος της Κονιόρδου
Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις εντός της ολομέλειας αλλά με αρκετά πηγαδάκια εκτός αιθούσης, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συζήτηση επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική, ενώ δεν έλειψαν και οι μαντινάδες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. 

Η στιγμή που συζητήθηκε αρκετά ήταν το πηγαδάκι μεταξύ των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου στους διαδρόμους της Βουλής και αυτό διότι έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι διαφοροποιείται από την «γραμμή» της Φώφης Γεννηματά, ψηφίζοντας υπέρ της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους κ.κ. Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή. Οι πρωταγωνιστές συνομιλούσαν για αρκετή ώρα, χωρίς να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης.  

Εντός της Ολομέλειας, ο κρητικός αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, κατά την ομιλία του, απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση με το γνωστό ύφος και είπε και μία μαντινάδα. «Δεν θέλω δανεικά φτερά, πετώ με τα δικά μου, γι’αυτό πολλοί ζηλεύουνε, εμέ το πέταγμά μου» είπε ο κ. Πολάκης. 

Η μαντινάδα του Παύλου Πολάκη στο τέλος της ομιλίας του

Κλείσιμο


Η στάση… ύπνου της  υπουργού Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου προκάλεσε συζητήσεις στα πηγαδάκια της Βουλής, καθώς από τα υπουργικά έδρανα έδειχνε να νυστάζει ακόμα και την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  



Εντός της Ολομέλειας, ένταση προκάλεσε η τοποθέτηση του Βασίλη Λεβέντη περί εθνικής μειοδοσίας για το όνομα των Σκοπίων, ο οποίος είχε μία έντονη συζήτηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. «Είπατε κάτι περί εθνικής μειοδοσίας και κόμματα για Μακεδονικό. θα παρακαλούσα με συναίνεσή σας να διαγραφεί από τα πρακτικά», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι αν θα γίνει θα το αποφασίσει η Βουλή και πως τα περί μειοδοσίας είναι μιας άλλης εποχής – «είστε από την κεντρώα παράδοση και έχετε ευαισθησίες γι’ αυτά θέματα γι’  αυτό δεν συγκρούομαι όπως με Μιχαλολιάκο». Η τοποθέτηση αυτή του κ. Βούτση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λεβέντη για να του απαντήσει πάλι ο πρόεδρος της Βουλής «να μη διαγραφεί δηλαδή; Καταλάβατε τι είπατε; Τι να σας πω…». 

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης είχε κόντρα και με τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη και εξαπέλυσε επίθεση για τις αναφορές του περί Τούρκων πρακτόρων για βουλευτές. «Ηλπιζα ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν θα υιοθετούσε σήμερα τα περί πρακτόρων για βουλευτές κοινοβουλίου», είπε και τόνισε ότι σπέρνει μίσος, δηλητήριο και διχασμό για Ελληνες βουλευτές. Όπως δήλωσε αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι κανένας Ελληνας βουλευτής δεν μπορεί να καλείται να δηλώσει στη Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα.




Ψήφισαν σε... λάθος κάλπες
Τελικά, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Προανακριτικής για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρώην υπουργού Υγείας, του Ανδρέα Ξανθού, υπουργού Υγείας και του Παύλου Πολάκη, αναπληρωτή υπουργού Υγείας, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, δεν έλειψαν όμως τα... «περίεργα» από την διαδικασία, καθώς διαπιστώθηκαν «διαρροές».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν κατά της πρότασης, όπως και οι Ανεξάρτητες Έλληνες. «Άκυρο» ψηφοδέλτιο επέλεξαν να ρίξουν στην κάλπη η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, με εξαίρεση τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ευάγγελο Βενιζέλο, που δήλωσε υπέρ. Το ΚΚΕ απουσίασε από την διαδικασία της ψηφοφορίας, όπως και η Ένωση Κεντρώων. Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ.

Η ψηφοφορία ήταν αυτοτελής, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, και διεξήχθη σε τρεις ψηφοδόχους.  

Το αποτέλεσμα έχει ως εξής: 

Για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή 
Σε σύνολο 267
Έγκυρα 238
Άκυρα 29
Υπέρ 86
Κατά 151
Παρών 1

Για τον Ανδρέα Ξανθό 
Σε σύνολο 267
Έγκυρα 234
Άκυρα 33
88 υπέρ
145 κατά
Παρών 1

Για τον Παύλο Πολάκη 
Σε σύνολο 267
Έγκυρα 236
Άκυρα 31
86 υπέρ
149 κατά
Παρών 1

Σχετικά με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, κοινοβουλευτικές πηγές διευκρινίζουν ότι υπήρχαν εννέα ψηφοδέλτια σε λάθος κάλπες, εξ ου και η διακύμανση των αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν εννέα ψηφοδέλτια στην κάλπη του κ. Κουρουμπλή, που ήταν για άλλους, 12 στου κ. Ξανθού και εννέα στου κ. Πολάκη...

Οι τρεις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους αφορούσε η πρόταση της ΝΔ: Πολάκης, Ξανθός, Κουρουμπλής




Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στα ορεινά, όπως συνηθίζει


Ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Πηγαδάκι στα έδρανα της ΝΔ


Ο πρωθυπουργός ψηφίζει


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία


Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ψηφίζει



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε από την γραμμή Γεννηματά και ψήφισε υπέρ


Ο Γιώργος Κουμουτσάκος με το βιβλίο «The New Soultan» για τον Ερντογάν μπροστά του


Συνεννοήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη - Άδωνι Γεωργιάδη



Ψηφίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό το βλέμμα του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά


Πηγαδάκι στα κυβερνητικά έδρανα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή