Λυκούδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Το πολιτικό κλίμα δεν αλλάζει από τη συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη

«Να μην ενοχοποιούνται οι πολιτικές κινήσεις των πολιτικών προσώπων - Πως μπορεί εύκολα να πει κάποιος «με καλεί ο πρωθυπουργός αλλά δεν πάω, γιατί θέλει να υπηρετήσει τις δικές του στοχεύσεις» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού

Το πολιτικό κλίμα δεν αλλάζει από τη συνάντηση Τσίπρα Θεοδωράκη εκτίμησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΘΕΜΑ 104,6 σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να ενοχοποιούνται οι πολιτικές κινήσεις των πολιτικών προσώπων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Μπ.Κούτρα αναφέρθηκε επίσης στην έκταση που πήρε επικοινωνιακά η συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη, αλλά και την χρονική συγκυρία και ποια μπορεί να είναι η σημασία της. «Δεν αμφισβητώ ότι η Κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας με δεδομένες τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει αναζητεί πολιτικές πρωτοβουλίες και πολιτικές κινήσεις αλλαγής της ατζέντας» σημείωσε ο Σπύρος Λυκούδης και έσπευσε να υπογραμμίσει για την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας χαρακτηριστικά: Πως μπορεί εύκολα να πει κάποιος «με καλεί ο πρωθυπουργός αλλά δεν πάω, γιατί θέλει να υπηρετήσει τις δικές του στοχεύσεις».

Διαβάστε παρακάτω τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη

Δεν ενοχοποιούνται οι πολιτικές κινήσεις των πολιτικών προσώπων, ούτε το πολιτικό κλίμα αλλάζει από μια τέτοια συνάντηση. Εγώ δεν είμαι σύμφωνος με την έκταση που έχει πάρει ο ποικίλος σχολιασμός αυτής της συνάντησης.

Επειδή κυρίως σχολιάζεται πάντα σε σχέση με την εκδοχή αν αυτό σημαίνει και κάποια άλλη περαιτέρω εξέλιξη, δηλαδή «γιατί πάει ο Θεοδωράκης; για να αντικαταστήσει τον Καμμένο; για να μπει στην κυβέρνηση; για να στηρίξει τον Τσίπρα;». Λόγω τέτοιων εκδοχών αρχίζει και γίνεται η συζήτηση. Διότι αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός, το ότι ο πρωθυπουργός ζητάει από έναν πολιτικό αρχηγό να κουβεντιάσουν ένα ζήτημα που έχει τεθεί από μια πρόταση του συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού, νομίζω ότι είναι μέσα στις κλασικές λειτουργίες της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας.

Για την χρονική συγκυρία της συνάντησης Τσίπρα – Θεοδωράκη

Προφανώς μου προκαλεί εντύπωση ότι το θυμήθηκε τώρα ο πρωθυπουργός, ενάμιση χρόνο μετά την πρόταση Θεοδωράκη για την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου. Αλίμονο αν δεν μου προκαλούσε. Δεν αμφισβητώ ότι η Κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας με δεδομένες τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει αναζητεί πολιτικές πρωτοβουλίες και πολιτικές κινήσεις αλλαγής της ατζέντας. Αλλά πως μπορεί εύκολα να πει κάποιος «με καλεί ο πρωθυπουργός αλλά δεν πάω, γιατί θέλει να υπηρετήσει τις δικές του στοχεύσεις». Δεν νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει έτσι ο κοινοβουλευτισμός, ούτε η κοινοβουλευτική ζωή. Αντιλαμβάνομαι όμως αυτό που λέτε, ότι υπάρχει και αυτή η διάσταση.

Για την πιθανότητα υπερψήφισης από πλευράς του Ποταμιού, μιας συμφωνίας για το θέμα του Σκοπιανού

Στη σημερινή συνάντηση δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα νομίζω. Αυτό προκύπτει και με βάση και τη χθεσινή συζήτηση που έχω κάνει με τον Στ. Θεοδωράκη. Δεν νομίζω ότι θα προκύψει τέτοιο θέμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση σας λέω– εγώ που είμαι συνεπής υποστηρικτής της άποψης ότι πρέπει να αναζητηθεί οπωσδήποτε ένας έντιμος συμβιβασμός με την FYROM για να λύσουμε το θέμα, και αυτός ο συμβιβασμός δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει μια γεωγραφική εκδοχή του ονόματος της Μακεδονίας – ότι όντως έχετε δίκιο, ότι το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, οι εσωτερικές πολιτικές αντιπαραθέσεις που έχουν γίνει, το γεγονός ότι ένα θέμα ώριμο στο σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου έχει τεθεί σήμερα ως θέμα αντιπαράθεσης και όξυνσης των αντιθέσεων, νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί παρά να επηρεάσει την σκέψη όλων μας. Πως θα εξελιχθεί δεν ξέρω και δεν είναι εύκολο να σας το πω.

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr