Βενιζέλος και Μπακογιάννη υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

H Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επιφυλαχθεί για το νομοσχέδιο - H ΝΔ έχει εκφράσει την διαφωνία της με την δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια

Υπέρ της δυνατότητας αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τάχθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξηγώντας νομικά πως οιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών θα παραβίαζε την νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως από την στιγμή που το νομοσχέδιο διευρύνει το πλαίσιο της αναδοχής ώστε εκτός από τα ζευγάρια που έχουν συνάψει γάμο να περιλαμβάνει και εκείνα που έχουν προτιμήσει το σύμφωνο συμβίωσης δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός. Με την τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επιφυλαχθεί για το νομοσχέδιο ζητώντας από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου συγκεκριμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις ενώ η ΝΔ έχει εκφράσει την διαφωνία της με την δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαστηρίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου ο τόνισε: «Αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων. Θα εξεταστούν ισότιμα από κοινωνική υπηρεσία και τη δικαιοσύνη. Η νομολογία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν υποχρέωση να προβλέψουν και γάμο. Ο αποκλεισμός από υπόθεση υιοθεσίας ομοφυλόφιλης γυναίκας, παραβιάζει άρθρα της Σύμβασης. Ο αποκλεισμός διαζευγμένου πατέρα που είναι ομοφυλόφιλος από επαφή με κόρη του, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προστασία των δικαιώμάτων, ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας. Φυσικό τέκνο δικαιούνται να αποκτήσουν και ομοφυλόφιλα άτομα. Σέβομαι απολύτως την ηθική ατομική και χριστιανική της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά νομοθετούμε αλλιώς ως Πολιτεία».

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι «Συμμερίζομαι την άποψη του κ.Βενιζέλου. Όλοι μας θα έχουμε μια υποχρέωση σε βάθος ενημέρωσης της κοινωνίας για το τί πραγματικά λέμε. Στην κοινωνία υπάρχει αντίληψη ενός μέρους του ζητήματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr