Συγκίνηση και χαμόγελα στο υπουργείο Υγείας

Συγκίνηση και χαμόγελα στο υπουργείο Υγείας

Τα χαμόγελα περίσσεψαν το μεσημέρι της Τρίτης κατά την τελετή παραλαβής-παράδοσης στο υπουργείο Υγείας. Φανερά συγκινημένες αλλά και πολύ ικανοποιημένες για τις νέες θέσεις που αναλαμβάνουν...

«Εξέγερση» πράσινων βουλευτών για εργασιακά, ασφαλιστικό
Τα χαμόγελα περίσσεψαν το μεσημέρι της Τρίτης κατά την τελετή παραλαβής-παράδοσης στο υπουργείο Υγείας. Φανερά συγκινημένες αλλά και πολύ ικανοποιημένες για τις νέες θέσεις που αναλαμβάνουν, οι δύο μέχρι πρότινος ισχυρές κυρίες του υπουργείου Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φώφη Γεννηματά παρέδωσαν το χαρτοφυλάκιο τους στους κυρίους Ανδρέα Λοβέρδο (νέος υπουργός), Χρήστο Αηδόνη και Μιχάλη Τιμοσίδη (νέους υφυπουργούς).

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για μία δύσκολη μάχη που δόθηκε στο υπουργείο και μάλιστα σε μία συγκυρία δύσκολη τόσο για τη χώρα όσο και για τη δημόσια υγεία. Υποδέχτηκε με θερμά λόγια το νέο υπουργό και τους υφυπουργούς, ενώ απέφυγε τις μακροσκελείς ομιλίες γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «μιλούν τα έργα μας».

Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εμφανώς συγκινημένη Φώφη Γεννηματά, η οποία εξομολογήθηκε ότι ήταν πολύ πιο φορτισμένη συναισθηματικά από όταν είχε παραλάβει τη θέση της υφυπουργού Υγείας.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος φάνηκε να έχει πλήρη επίγνωση του τι τον περιμένει στο νέο του πόστο. Απευθυνόμενος στην κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε: «Παίρνω το λόγο από μία κυρία αλλά και από μία φίλη αγαπημένη. Το κακό είναι ότι εγώ δε μπορώ να είμαι τόσο χαρούμενος, γιατί φεύγω από τα προβλήματα για να έρθω να συναντήσω πάλι πολλά προβλήματα!». Πρόσθεσε ωστόσο ότι νιώθει δυνατός γιατί έχει πολύ καλή ομάδα και αισιόδοξος ότι μαζί με τους υφυπουργούς του θα καταφέρουν πολλά.

Ο νέος υπουργός απέφυγε να μιλήσει για την κατανομή των αρμοδιοτήτων με τους υφυπουργούς, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτές θα είναι διευρυμένες καθώς μεταφέρεται στο υπουργείο Υγείας από το υπουργείο Ανάπτυξης και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων στο Ανάπτυξης. Σε συνομιλία του πάντως με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον χώρο της υγείας, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα και να φέρει ουσιαστικές αλλαγές σε θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης