Μάχη για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ: Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Με μηνύσεις απαντά ο Γεωργιάδης

Μάχη για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ: Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Με μηνύσεις απαντά ο Γεωργιάδης

Η διαρροή του κειμένου του πορίσματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ που επρόκειτο σήμερα να δοθεί στα πολιτικά κόμματα προκαλεί πολιτική θύελλα - Γεωργιάδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Άνω ποταμών όσα περιλαμβάνονται για μένα στο πόρισμα

Μάχη για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ: Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Με μηνύσεις απαντά ο Γεωργιάδης
Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί ήδη η διαρροή του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο ήταν προγραμματισμένο να δοθεί σήμερα στα πολιτικά κόμματα αλλά διέρρευσε ήδη σε ιστοσελίδες φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση ενώ βασικά σημεία δημοσιεύει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον οποίο επικεντρώνεται ένα μεγάλο τμήμα του πορίσματος προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter ότι θα προχωρήσει άμεσα σε μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας και αγωγές για συκοφανιτκή δυσφήμιση «για όσους βάλουν υπογραφή σε φαντασιώσεις που δεν προέκυψαν από καμμία κατάθεση κανενός μάρτυρα και κανενός εγγράφου».

Δείτε τις αναρτήσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ:



Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «άνω ποταμών» όσα περιλαμβάνονται για το πρόσωπό του στο πόρισμα. «Μετά από 2 χρόνια που με έχουν διασύρει, καταλήγουν σε ένα πόρισμα για το διάστημα της θητείας μου δεν βρέθηκε τίποτα αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ερευνηθώ για ηθικη αυτουργία σε τρία πλημμελήματα: εξαγωγή εγγράφου, ψευδορκία και σύσταση συμμορίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Όλη η εξεταστική έγινε για τρια πλημελήματα. Επειδή δεν μπορούν να κάνουν ειδικό δικαστήριο καταφεύγουν σε νομικό τέχνασμα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «για τα πλημμελήματα έχει ήδη αποφανθεί ο εισαγγελέας Δραγάτσης που δεν βρήκε κάτι μεμπτό εναντίον μου». Ερωτηθείς για τη μήνυση και αγωγή που θα υποβάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «η αγωγή θα είναι κατά όποιου το υπογράφει (σ.σ. το πόρισμα)».

Στο πόρισμα οι βουλευτές της πλειοψηφίας σημειώνουν ότι «το σύνολο των νομικών σκέψεων που αφορούν τόσο το κεφάλαιο της ευθύνης του Α. Γεωργιάδη» -μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέλεξε η επιτροπή- «θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις 'επαρκείς (αποχρώσες) ενδείξεις', και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες».

Κλείσιμο


Για την υπόθεση των διοικητικών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που απασχολούνταν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη, το πόρισμα θέτει το ερώτημα, «αφού τους είχε ανάγκη για το γραφείο του γιατί δεν τους προσλάμβανε απευθείας ο ίδιος και το υπουργείο του και να τους πληρώνει επίσης ο ίδιος, και γιατί έπρεπε να προσληφθούν και να πληρωθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ χωρίς να εργαστούν ΠΟΤΕ και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγαν κατ' ευθείαν στο γραφείο του; Αυτό δεν αποκαλύπτει το φαινόμενο που η μεν Κρεμαστινού στην Επιτροπή αποκάλεσε 'μακρύ χέρι του Υπουργού', ο δε Παπαδημητρίου ομολόγησε ότι ακριβώς αυτή η φάμπρικα και το κόλπο να προσλαμβάνει και να πληρώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι προσληφθέντες να πηγαίνουν κατ' ευθείαν στο Υπουργείο και στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αποτελούσαν by pass, δηλαδή 'παράκαμψη' της νομιμότητας;», είναι τα ερωτήματα της πλειοψηφίας.

Στο σημείο αυτό, το πόρισμα θέτει θέμα «για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων». Ενώ για το μείζον ερώτημα της παραγραφής, οι βουλευτές της πλειοψηφίας καταθέτουν την πολιτική και νομική θέση ότι «για τα κοινά ποινικά αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαίωσης δεν μπορούν να θεωρηθούν 'υπουργικά αδικήματα' που έχουν τελεστεί 'κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων', αλλά 'επ' ευκαιρία αυτών', και κατά συνέπεια δεν έχουν υποπέσει στην παραγραφή της παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος. Δηλαδή για τα αδικήματα αυτά, πλην της απιστίας που είναι το κατ' εξοχήν υπουργικό αδίκημα, δεν μπορεί να ισχύσει η σύντομη παραγραφή λόγω της παρέλευσης δύο τακτικών συνόδων της Βουλής, που πράγματι έχουν παρέλθει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα αποκλειστικά αρμόδια για την άσκηση της ποινικής δίωξης δεν είναι αρμόδια η Βουλή, αλλά η τακτική ποινική δικαιοσύνη», ενώ «όσον αφορά τα αδικήματα που φέρονται να έχουν τελεστεί το 2015 και μετά δεν τίθεται κανένα ζήτημα».

Διαβάστε όλο το πόρισμα όπως δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες avgi.gr και left.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης