Μητσοτάκης: Το κατηγορώ στον Τσίπρα και τα μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί δίχασε τον ελληνικό λαό και είπε «ναι» αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας - Υποσχέθηκε βοήθημα 2.000 ευρώ σε νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα» και σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ
Από τη μια ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό και τις συντάξεις με μια σειρά «κατηγορώ» και από την άλλη περιέγραψε και παρουσίασε μια σειρά μέτρων ανακούφισης στους πολίτες όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση. Ανάμεσά τους ξεχώρισε το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ./
Χαρακτηριστική της κριτικής προς τον Αλέξη Τσίπρα η αποστροφή του λόγου του κ. Μητσοτάκη στην οποία όπως είπε «η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "Φύγετε! Φύγετε μια ώρα αρχύτερα!".
Κατηγορώ τον Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό
Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε τρια «κατηγορώ» προς τον πρωθυπουργό.
Αρχικά τον κατηγόρησε γιατί «δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μέιζον εθνικό πρόβλημα».
Στη συνέχεια τον κατηγόρησε γιατί «είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρα με τις ενέργειες και τις πράξεις του «και σήμερα ακόμη προσβάλλει τον Ελληνικό λαό».
Το τελευταίο «κατηγορώ» ήταν η επανάληψη όσων είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέμε μία μείζονα εθνική υποχώρηση» με τους συνέδρους να τον καταχειροκροτούν.
Με αφορμή, δε, αυτές τις αναφορές επανέλαβε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».
Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού. #Ελλάδα_μπορούμε pic.twitter.com/oeWFlp7rNw
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 14, 2018
Οι έξι στόχοι της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους 6 μεγάλους στόχους της ΝΔ για την Ελλάδα:
1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.
5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
6. Μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.
Οι 11 λέξεις για την οικονομία
Μιλώντας για την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους συνέδρους να θυμούνται 11 λέξεις: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας» κι τάχθηκε υπερ της αποκλιμάκωσης των πλεονασμάτων και της γενναίας μείωσης των φόρων, των ριζοσπαστικών κινήτρων για επενδύσεις και για ευρύτατες αποκρατικοποιήσεις, της επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες και ρευστότητα, ώστε να χρηματοδοτηθεί η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση.
Στα 703 ευρώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ. Διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε «το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω». Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτή η αύξηση; Σημαίνει ότι, αν, όπως προβλέπεται, η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με 10% την επόμενη τριετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 20%. Δηλαδή θα επανέλθει σταδιακά στα 703 ευρώ.
Πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω. #Ελλάδα_μπορούμε pic.twitter.com/ejXXqXCvGE
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 14, 2018
Πρότεινε επίσης μια ενιαία ρύθμιση χρεών για όλους.120 δόσεις ξεκινώντας με τους πολλούς που χρωστάνε έως 3.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που μπορούν να κάνουν αναδιάρθρωση των χρεών τους προς τις τράπεζες.
Αλλά και το λευκό μητρώο για τους συνεπείς δανειολήπτες και φορολογούμενους. Για να μην αισθάνονται οι συνεπείς κορόιδα.
Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί
Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας παρουσίασε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
Έτσι, δεσμεύθηκε ότι στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ, θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Ποσό που διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων το πρώτο διάστημα της ζωής του και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.
Δεσμεύομαι ότι θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια από την πρώτη μέρα της γέννησης του πρώτου παιδιού τους. Ώστε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι: η σημαντικότερη χαρά της ζωής. #Ελλάδα_μπορούμε pic.twitter.com/Y8GjPZ3jjP
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 14, 2018
Πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα»
Επίσης για τις νέες μητέρες η ΝΔ θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα “βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες. Παράλληλα κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr