Φίλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η πολιτική σταθερότητα συνδέεται με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Φίλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η πολιτική σταθερότητα συνδέεται με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πολιτικά πρέπει να υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Καμμένος δεν ήταν ακροδεξιός, ήταν επικεφαλής ενός δεξιού κόμματος

Φίλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η πολιτική σταθερότητα συνδέεται με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Η πολιτική σταθερότητα συνδέεται με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι «πολιτικά πρέπει να υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία» για την υπερψήφισή της. «Γι' αυτό ζητάω από τα κόμματα να αφεθούν να ψηφίσουν ελεύθερα οι βουλευτές» συμπλήρωσε.

Κατά την εκτίμηση του πρώην υπουργού «νομίζω πως ναι υπάρχουν 151 για τις Πρέσπες, μπορεί να υπάρξουν και παραπάνω με βάση όσα έχουν πει βουλευτές στη Βουλή».

Κάνοντας ειδική αναφορά στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Σπύρο Λυκούδη ο Νίκος Φίλης είπε ότι «όταν έφτιαξαν το ποτάμι ήταν προγραμματική θέση να υπάρξει λύση στο Σκοπιανό με τους όρους που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα για το λόγο αυτό έφυγε το Ποτάμι από το ΚΙΝΑΛ όταν η Γεννηματά είπε να καταψηφίσουν τη συμφωνία».

«Δεν πρέπει να εμπλακεί η στάση του Θεοδωράκη με άλλου τύπου πολιτικές επιλογές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Φίλης αρχικά είπε ότι «υπερασπιζόμαστε το δημοψήφισμα για τα ζητήματα που μπορεί να έχει αποφασιστική σημασία η γνώμη του λαού. Ο ελληνικός λαός πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία με τη συνταγματική διαδικασία».

Όσον αφορά το συλλαλητήριο της Κυριακής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι προεξοφλημένη η επιδραση των συλλαλητηρίων. Είναι ένα συλλαλητήριο που θα εκφράσει στο μέγιστο δυνατό την αντίδραση όσων διαφωνούν,
μεγάλο θα είναι όχι μικρό».

Ωστόσο υποστήριξε ότι «επιχειρείται να δημιουργηθεί κλίμα εμφυλίου πολέμου όπως με όλες αυτές οι αφίσες στη βόρεια Ελλάδα» κάνοντας επίθεση στη ΝΔ για την οποία είπε ότι «είναι ένα λαϊκό φιλελεύθερο κόμμα και έχει ακροδεξιούς και δυστυχώς το πάνω χέρι έχουν οι ακροδεξιοί και ανάμεσα στους ακροδεξιούς σχηματίζεται ένας μηχανισμός με παρακρατικές διαδικασιές με πρωταγωνιστή τον γραμματέα του κόμματος».

Κατά τον κ. Φίλη «ο κ Καμμενος δεν ήταν ακροδεξιός αλλά επικεφαλής δεξιού κόμματος. Η συνεργασία μαζί του δεν ήταν στρατηγική αλλά αναγκαστική και του διακυβεύματος της απελεύθερωσης από τους μνημονικακούς καταναγκασμούς».

Κλείσιμο
Μιλώντας γενικότερα για τις πολιτικές εξέλιξεις ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «δημιουργείται η δυνατότητα μια νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Δεν εννοώ 2-3 βουλευτές, αυτό είναι το έλλασσον, μέσα στην κοινωνία δημιουργείται μια τάση ή να έχουμε κυβερνήσεις συντηρητικές ή προοδευτικές. Η κυρία Γεννηματά και το κόμμα της πρέπει να καταλάβει ότι το μέλλον του χώρου και της χώρας είναι σε μια μεγάλη κεντροαριστερή συσπείρωση και όχι σε μια παλινδρόμηση της δεξιάς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης