Independent: Ακατανόητη η υποστήριξη Τσίπρα στη δικτατορία Μαδούρο

«Γιατί η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που έζησε από το 1967 έως το 1974 υπό μια αχρεία, ωμή, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τη δεξιά στρατιωτική χούντα, στέλνει μήνυμα υποστήριξης σε μια αχρεία, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τον στρατό δικτατορία στη Βενεζουέλα;», διερωτάται  o αρθρογράφος 

«Τι στο καλό συνέβη στην ελληνική παράδοση αλληλεγγύης στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα;», αναρωτιέται ο Independent, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει τον Νικολάς Μαδούρο.

«Γιατί η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που έζησε από το 1967 έως το 1974 υπό μια αχρεία, ωμή, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τη δεξιά στρατιωτική χούντα, στέλνει μήνυμα υποστήριξης σε μια αχρεία, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τον στρατό δικτατορία στη Βενεζουέλα;», διερωτάται ο Ντένις ΜακΣέιν, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών και Λατινοαμερικανικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση Μπλερ, που αρθρογραφεί για ευρωπαϊκά θέματα στη βρετανική εφημερίδα.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας αναφέρει ότι «αξίζει θαυμασμού το θράσος του Χουάν Γκουαϊδό, του γενναίου, νέου προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας. Προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάει για μια εβδομάδα στη Βενεζουέλα για να διαπιστώσει μόνος την απελπισία των κατοίκων της χώρας απέναντι στον πρόεδρό τους, Νικολάς Μαδούρο, και τους στρατηγούς και ναυάρχους που τον στηρίζουν στην εξουσία. Μετά τη δυναμική του υποστήριξη προς τον Μαδούρο ο Τσίπρας είναι μάλλον απίθανο να αποδεχθεί την πρόταση».

Ο Ντένις ΜακΣέιν συνεχίζει, σημειώνοντας πως το κόμμα του Γκουαϊδό, η Λαϊκή Βούληση, συνδέεται με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Τώρα η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει τη δικτατορία του Μαδούρο, την ώρα που άλλοι Ευρωπαίοι αριστεροί πρωθυπουργοί, όπως ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεθ, που γνωρίζει την αλήθεια για την τυραννία του Μαδούρο, ζητούν νέες εκλογές. Την εβδομάδα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια σημαντική τομή κατά του εθνολαϊκισμού, με τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της “Μακεδονίας” να επικυρώνεται από την ελληνική Βουλή, το καλό όνομα και το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη δέχθηκαν πλήγμα με την απόφαση του Τσίπρα να υποστηρίξει ένα καθεστώς στη Βενεζουέλα εξίσου κακό όσο εκείνο των Ελλήνων συνταγματαρχών της επταετίας 1967-1974», καταλήγει το άρθρο του Independent.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr