Βουλή: Ξεκίνησε ο χορός της... κάλπης από τους αρχηγούς

Μητσοτάκης: Φύγετε μαζί με την αποτυχία σας - Γεννηματά: Δώστε τέλος στην παρακμή - Τσίπρας: Εκλογές τον Οκτώβριο

Αντιμέτωπος με το αίτημα της αντιπολίτευσης για εκλογές ήρθε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών στηρίζεται από κάποιους πρόθυμους βουλευτές και έχει απέναντί της την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε εκλογές.

«Φύγετε! Φύγετε, μαζί με τους φόρους, φύγετε με τα δύο σας μνημόνια, φύγετε με την αποτυχία σας. Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει και τους Έλληνες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους».



«Τρία χρόνια ζητάτε εκλογές. Σήμερα ζητήσατε εκλογές και στην Βενεζουέλα. Εκεί θα γίνουν πιο γρήγορα μάλλον. Πάρτε το χαμπάρι, θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε:.

«Σύντομα και ο λαός θα μας κρίνει και η ιστορία. Είμαι περήφανος για την στάση των βουλευτών που ψήφισαν την συμφωνία και όσων κυρώσουν σήμερα το Πρωτόκολλο».

«Κύριε πρωθυπουργέ δώστε τέλος στον εκφυλισμό και την παρακμή, δώστε ημερομηνία εκλογών» είχε λίγη ώρα νωρίτερα αναφέρει στη δική της ομιλία η Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας στον πρωθυπουργό πως «ότι και να κάνετε ο λαός δε θα ξεχάσει, ούτε χάρις σε επιδόματα και ανέξοδες υποσχέσεις».




Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επανέλαβε την ανάγκη για δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βασίστηκε στις κυβερνήσεις των Αμερικανών.

«Η κυβέρνηση έχει καταστεί το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή» κατήγγειλε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και υποστήριξε πως η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ έγινε για να μαντρωθεί ο γειτονικός μας λαός στο ΝΑΤΟ.

Σε ότι αφορά στη στάση του κόμματός ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι δεν υπήρξαν πιέσεις και πως πρόκειται για συλλογικές αποφάσεις υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Το Ποτάμι δε θέλει μαύρες τρύπες στα Βαλκάνια» εξήγησε τη θέση του.



Στη ψηφοφορία που ακολούθησε το Πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εγκρίθηκε με 153 «ναι», 140 «όχι» και ένα «παρών» από τον Γρηγόρη Ψαριανό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr