Γιώργος Δημαράς: «Οι συνθήκες θα υπαγορεύσουν μία συμμαχία με το ΚΙΝΑΛ»

Γιώργος Δημαράς: «Οι συνθήκες θα υπαγορεύσουν μία συμμαχία με το ΚΙΝΑΛ»

«Η σοσιαλδημοκρατία που βλέπει προς τα δεξιά δεν θέλει και δεν μπορεί να μπει σε αυτή την συμμαχία», σημείωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος. 

Γιώργος Δημαράς: «Οι συνθήκες θα υπαγορεύσουν μία συμμαχία με το ΚΙΝΑΛ»
«Οι συνθήκες θα υπαγορεύσουν μία συμμαχία με το ΚΙΝΑΛ», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 και στην εκπομπή των Βασίλη Γούλα και Ελένης Γκρήγκοβιτς, ο κ. Δημαράς τόνισε ότι «αυτό το άνοιγμα είναι αναγκαίο. Αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία δυναμική. Με αυτά που βγαίνουν, με τον Τσουκάτο κλπ, αποδυναμώνεται το ΠΑΣΟΚ, δημιουργούνται καινούριοι συσχετισμοί. Είναι φυσιολογικό, δυνάμεις, στελέχη που κινούνται σε μία άλλη κατεύθυνση να συσπειρωθούν στην προσπάθεια που γίνεται τώρα για τη συμμαχία αριστεράς, κεντροαριστεράς και πρασίνων. Οι συνθήκες θα υπαγορεύσουν μία τέτοια συμμαχία (σ.σ με το ΚΙΝΑΛ), αρκεί το ΚΙΝΑΛ να ξεκόψει από τις δεξιές πολιτικές».

«Είναι άνοιγμα του Πρωθυπουργού, της κυβέρνησης προς την κεντροαριστερά, πρέπει να γίνει μία ευρύτερη συμμαχία των δυνάμεων της αριστεράς, της ανανεωτικής αριστεράς, των πρασίνων και των δυνάμεων από τη σοσιαλδημοκρατία, που έχουν μία συνέπεια απέναντι στις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας. Ένα μεγάλο μέρος της σοσιαλδημοκρατίας μετακινήθηκε πολύ δεξιά. Η σοσιαλδημοκρατία που βλέπει προς τα δεξιά δεν θέλει και δεν μπορεί να μπει σε αυτή την συμμαχία», σημείωσε ο κ.Δημαράς.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα διατηρητέα και εγκαταλελειμμένα κτίρια, ο κ. Δημαράς επισήμανε ότι «ένα από τα βασικά ζητήματα που με προβληματίζει είναι η αντιμετώπιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων που πάρα πολλά από αυτά είναι σε κατάσταση που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα. Γι' αυτό στο νομοσχέδιο που επεξεργαζόμαστε για τις αστικές αναπλάσεις υπάρχουν άρθρα που αναφέρονται σε αυτό το θέμα».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «τα διατηρητέα έχουν καταγραφεί από 4- 5 υπουργεία, δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είναι ένα υπουργείο για όλα αυτά. Έχουμε πάρα πολλούς συναρμόδιους για το ίδιο αντικείμενο. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει καταγράψει 19.000, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει καταγράψει 10.000, κάποια από αυτά είναι διπλογραμμένα. Έχουμε γύρω στις 25.000 διατηρητέα που δεν μπορούμε να τα πειράξουμε, να τα κατεδαφίσουμε. Υπάρχει η νομοθεσία που όταν κάποιο από αυτά τα κτίρια γίνεται επικίνδυνο και ετοιμόρροπο, μπορεί να παρέμβει η πολεοδομία και ο δήμος να το κατεδαφίσει».

«Είμαστε σε επαφή με τα άλλα υπουργεία να κάνουμε έναν ενιαίο και λειτουργικό κατάλογο για τα διατηρητέα. Πρέπει να τα αξιολογήσουμε και να δώσουμε κίνητρα στους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση. Θα βρούμε μία λύση ώστε με κάποιες ενισχυμένες πλειοψηφίες των ιδιοκτητών να παίρνονται αποφάσεις. Αν δεν παίρνονται όμως αποφάσεις και οι ιδιοκτήτες παρατούν τα ακίνητά τους στο έλεος του Θεού και των συνθηκών, θα πρέπει να παρεμβαίνει ο δήμος, να πάρει τη χρήση, να παρέμβει να τα αποκαταστήσει και να τους επιβάλλει τη δαπάνη που κατέβαλε. Εμείς προτείνουμε, αυτά θα συζητηθούν και θα εγκριθούν από το υπουργείο Οικονομικών. Συνολικά, δεν έχει να χάσει το κράτος», πρόσθεσε.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης