Καλογήρου: Να ανακαλέσετε όσοι μιλήσατε για παρακράτος, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για Πολάκη

Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την παράνομη παρακολούθηση της συνομιλίας Πολάκη-Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας - «Είναι το πολιτικό σχόλιο παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης; Αυτό είναι παρέμβαση;» είπε ο Μιχάλης Καλογήρου από το βήμα της Βουλής

Ως απόδειξη ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα λειτουργεί χαρακτήρισε την εισαγγελική παραγγελία για την καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη – Στουρνάρα ο κ. Μιχάλης Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στη Βουλή και προκειμένου να αποκρούσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης είπε: «Μου θέσατε προβληματισμό τι θα γίνει με τον Πολάκη και αναφορικά με την συνομιλία – δεν θέτω πλαίσιο για την συνομιλία και αν έγινε μεταξύ δύο ιδιωτών ή με τους θεσμικούς τους ρόλους. Μας πρόλαβε η δικαιοσύνη. Έχει υπάρξει εισαγγελική παραγγελία. Να ανακαλέσετε λοιπόν όσοι από εσάς μιλήσατε για παρακράτος και για κατάργηση του κράτους δικαίου. Δεν έχει αφεθεί καμία απόφαση που να μην οδηγείται σε διερεύνηση εκεί που πρέπει. Πότε έγινε αυτό ξανά; Ποιοι καθυστερούσαν τη Δικαιοσύνη; Γιατί εκδικάζονται οι μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς το 2018 και 2019; Ό,τι προβλέπει ο νόμος αρκεί να μην δημιουργούνται ούτε εντυπώσεις ασυλίας ούτε καθεστώς ομηρίας. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να λειτουργήσουν ώστε να τελειώσει η ιστορία αναφορικά με το κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη αναπνέει».

Νωρίτερα ο κ. Καλογήρου επιχείρησε να δικαιολογήσει – δια του συμψηφισμού - τις ωμές παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στην Δικαιοσύνη λέγοντας: «Ας αποφασίσουμε. Επιτρέπεται το πολιτικό σχόλιο για αποφάσεις της δικαιοσύνης; Να πούμε ναι ή όχι. Όχι όμως να κρίνουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να μην εκπέμπουμε αντιφατικά σήματα».



Ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε να αποκαλεί «πολιτικό σχόλιο» τις απειλές υπουργών κατά δικαστών κάθε φορά που οι αποφάσεις τους δεν τους ικανοποιούν. «Είναι το πολιτικό σχόλιο παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης; Αυτό είναι παρέμβαση; Εχουμε ξεχάσει τις καταγγελίες του παρελθόντος; Η παρέμβαση γίνεται στο φως ή στο σκοτάδι; Γιατί λεμε ότι το πολιτικό σχόλιο ή μια δημόσια δήλωση είναι παρέμβαση; Αν οποιοσδήποτε υπουργός εγγράφως αποστέλλει στην δικαιοσύνη ή το υπουργείο Δικαιοσύνης καταγγελία - αναφορά για καθυστέρηση είναι παρέμβαση; Και την ίδια ώρα να βγαίνουν άλλοι βουλευτές άλλων κομμάτων και να καταγγέλλουν εισαγγελείς που ερευνούν άλλες υποθέσεις και όταν φθάνουν σε πολιτικά πρόσωπα ακολουθούν αυτό που επιβάλλει ο νόμος. Τελικά η υπόθεση Νοβάρτις – θα τοποθετηθώ μονο πολιτικά – υπάρχει σκάνδαλο για την τιμολόγηση φαρμάκων; Όχι σε πρόσωπα αλλά ως πολιτική; Υπήρξε καμία σχέση με ότι διαβάζουμε ως ένα παγκόσμιο σκάνδαλο; Αν πούμε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να ερευνηθεί αυτό είναι παρέμβαση; Υπάρχει μια παράλληλη διαδρομή. Ας είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και ας μην αλλάζουμε άποψη κάθε φορά που θέλουμε να έχουμε επιχείρημα ή αντεπιχείρημα. Εχετε όλοι σας φέρει εδώ να συζητήσουμε υποθέσεις που εκκρεμεί σε εφέτη ανακριτή . Σας το είπα ότι μετατρέπεται τη βουλή σε δικαστήριο. Γιατί 2 μέτρα και 2 σταθμά. Σε ερωτήσεις που έχετε καταθέτει κατηγορείτε τα μέλη δικαστικού συμβουλίου υποστηρίζοντας ότι δεν παρέπεμψαν στην Βουλή δικογραφία για 3 πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την υπόθεση C4I αν και στο βούλευμα αναφέρεται ότι έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία. Ακόμα και γι αυτό έγινε ερώτηση και με ρωτήσανε τι μέτρα θα λάβω για το δικαστικό συμβούλιο»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr