Τσίπρας: Η Ελλάδα προσχώρησε στην «Πρωτοβουλία 16+1»

Τσίπρας: Η Ελλάδα προσχώρησε στην «Πρωτοβουλία 16+1»

Η Ελλάδα προστίθεται στην πρωτοβουλία των χωρών της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής, Κεντρικής Ευρώπης και της Κίνας, η οποία θα ονομάζεται πλέον «17+1» - «Ξεπερνάμε προκλήσεις και προβλήματα στα Βαλκανια»

tsipras_kroatia
Την προσχώρηση της Ελλάδας στην «Πρωτοβουλία 16+1» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Ντουμπρόβνικ. Μετά και την προσθήκη της χώρας μας, η πρωτοβουλία των χωρών της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής, Κεντρικής Ευρώπης και της Κίνας θα ονομάζεται πλέον «Πρωτοβουλία 17+1».

Μιλώντας στους μετέχοντες, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «υπήρξε μια πάρα πολύ σημαντική ανάπτυξη – εξέλιξη στην περιοχή των Βαλκανίων», ενώ αναφέρθηκε στην κινεζική επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

«Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η χώρα μου η οποία επιθυμεί να συνεργαστεί με άλλες χώρες στην περιοχή στην περιοχή πολύ στενά και να δημιουργήσει δίκτυα συνεργασίας φυσικά στο πλαίσιο συγκεκριμένων σχέσεων και ανάπτυξης γεφυρών με παγκόσμιες δυνάμεις όπως η Κίνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δηλώσεις κατά τις εργασίες της 8ης Συνόδου Κορυφής (Πρωτοβουλία 16+1)
Κλείσιμο


Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης