Η Κύπρος προχωρά σε 8 νέες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ τους επόμενους 24 μήνες

Η Κύπρος προχωρά σε 8 νέες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ τους επόμενους 24 μήνες

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι θα διεξαχθούν έξι ερευνητικές και δύο επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις – Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα τελικά στάδια αδειοδότησης του τεμαχίου 7 στην TOTAL-ENI

aoz_platform
Σε οκτώ γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, έξι ερευνητικές και δύο επιβεβαιωτικές, θα προχωρήσει η Κύπρος κατά τους επόμενους 24 μήνες, ανακοίνωσε σήμερα ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Οι δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζονται. Προγραμματίζονται τους επόμενους 24 μήνες οκτώ γεωτρήσεις. Έξι ερευνητικές και δύο επιβεβαιωτικές», είπε ο Υπουργός, κατά την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για την περίοδο Μαρτίου 2018 – Απριλίου 2019.

Ο Υπουργός Ενέργειας δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα πού ακριβώς θα γίνουν οι γεωτρήσεις, ωστόσο, είπε πως οι στόχοι είναι ήδη εντοπισμένοι και γίνεται επεξεργασία γύρω από αυτούς.

Πρόσθεσε ότι ο προγραμματισμός είναι να αρχίσουν τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2020.

Κλείσιμο
Ανέφερε ακόμα ότι εξετάζονται ξανά οι επιλογές για εκμετάλλευση. Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα τελικά στάδια αδειοδότησης του τεμαχίου 7 στη κοινοπραξία TOTAL-ENI.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης