Έξω από τα «κομματικά τείχη» οι γενικοί γραμματείς της προεδρίας της κυβέρνησης

Δείτε τα βιογραφικά τους – Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Κοντογεώργης, από το Ποτάμι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Τους Γενικούς Γραμματείς της Προεδρίας της Κυβέρνησης, που θα είναι υπεύθυνοι για το Συντονισμό των τομέων Οικονομικών - Αναπτυξιακών και Εσωτερικών Πολιτικών και του Σύγχρονου Πολιτισμού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος, οι αρμοδιότητες Οικονομικών – Αναπτυξιακών Πολιτικών και Εσωτερικών Πολιτικών, την ευθύνη των οποίων είχε σήμερα ένα πρόσωπο, διαχωρίζονται, ώστε να υπάρχει ταχύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της Κυβέρνησης.

Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοίζου
Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης
Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης 

Επίσης ανακοινώνουμε και την Πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων:

Πρόεδρος ΔΣ ΤΑΠ, Αθηνά Χατζηπέτρου


ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) ΛΟΪΖΟΥ

Η Βίκυ Λοΐζου είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή πολιτική και διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις – ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς. Έχει μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση κατέχοντας θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων καθώς και για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, επιβιώνοντας από έναν σπάνιας μορφής καρκίνο, εστίασε σε θέματα πολιτικής υγείας και μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας, ως σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ

Ο Θανάσης Κοντογεώργης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Πολιτική   στο Πανεπιστήμιο Harvard (Master in Public Policy- Harvard Kennedy School of Government) των ΗΠΑ. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας εκπροσωπώντας επιχειρήσεις, κοινωφελείς οργανισμούς, συνδέσμους επιχειρήσεων και ιδιώτες.  Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014 παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Επίσης συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, κ.α. Ήταν μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών  και συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου που οδήγησε στην επιτυχημένη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2014 και εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις τεχνικές/νομικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Διετέλεσε επί τριετία Αντιπρόεδρος Β’ του ΝΠΔΔ «Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων» και Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ), βοηθώντας στην εφαρμογή και ερμηνεία της νέας λογιστικής νομοθεσίας (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) και στην ανάπτυξη της Επιτροπής. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα. 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Marketing& Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, καθώς και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Πανεπιστήμιο Harvard, αλλά και ως ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας. Η δουλειά του έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Αποχώρησε από το κόμμα το 2016. Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων, και έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αντικείμενο την κοινωνική ένταξη ευάλωτων πληθυσμών, και τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ

Η Αθηνά Χατζηπέτρου, έχει σπουδές στα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΟΠΑ) με ειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα, ολοκληρώνει νέα ειδίκευση στην Πολιτιστική Διαχείριση (Kent-AUEB) και έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις στο IMD Business School και στο Emory University. Έχει συνολική εμπειρία 28 ετών στον χώρο της ελεγκτικής και της οικονομικής διαχείρισης και έχει διατελέσει Οικονομική Διευθύντρια των εταιριών Coca Cola Hellas, Beiersdorf και  του ομίλου Inchcape στην Ελλάδα (όμιλος Toyota) από το 1996 έως το 2011. Στη συνέχεια διατέλεσε σύμβουλος του UNECE, του RVO και του Υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα EIB και EIF. Έχει πολυετή εμπειρία σε έργα αναδιοργάνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ERP, στον σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων (financial engineering) και έχει συμμετάσχει σε έργα εξαγορών (mergers and buy outs) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, διατέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων την περίοδο 11/2017 έως 11/2018 , κατά την οποία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) σε 11 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr