Η Τρόικα στον αντιμνημονιακό Αντώνη…

Συνάντηση σήμερα στη Ρηγίλλης με την τρόικα, ενώ στο εσωτερικό, στο μικροσκόπιο βρίσκεται η Ελσα Παπαδημητρίου, ελέω Ντόρας…

Στο διάστημα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού μεταθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς τις αλλαγές στην δομή και στο στελεχικό δυναμικό του κόμματος όπου θα ενσωματώσει τα συμπεράσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην μάχη του προϋπολογισμού αφού εκεί θεωρεί ότι θα αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της κυβέρνησης τόσο για τα νέα μέτρα που θα πάρει μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από τις Βρυξέλλες όσο και για το πώς εννοεί ο πρωθυπουργός την συναίνεση που ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουν ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει σε απολύσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι βουλευτές όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που τάχθηκε υπέρ των απολύσεων είναι απλά εκτός γραμμής. Την θέση του κόμματος εξέφρασε ο εκπρόσωπος κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ότι για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να υπάρχει μία πρόσληψη έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός.

Παράλληλα η ΝΔ προτείνει συγχωνεύσεις οργανισμών και μετατάξεις υπαλλήλων.

Την θέση κατά των απολύσεων θα εκφράσει ο κ. Σαμαράς και στην συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τους εκπροσώπους της τρόικας στην Ρηγίλλης.

Η συνάντηση έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και τις πιέσεις που δέχθηκε η χώρα μας κυρίως από την Γερμανία για περαιτέρω σκληρά μέτρα και ενώ ο κ. Σαμαράς έχει ταχθεί αναφανδόν αλληλέγγυος με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πιέσεων.

Εν τω μεταξύ η Ρηγίλλης παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά παράταξη αν και δηλώνει ότι «η ίδρυση του κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη μας αφήνει παγερά αδιάφορους». Εκείνο πάντως που τους ενδιαφέρει είναι το ενδεχόμενο να παραβρεθούν στην ιδρυτική πράξη του νέου κόμματος βουλευτές της ΝΔ.

 Ήδη τα βλέμματα πέφτουν στην κυρία Έλσα Παπαδημητρίου στην οποία βουλευτές κοντά στην ηγεσία καταλογίζουν ότι όχι απλώς δεν βοήθησε στην μάχη της Πελοποννήσου αλλά μάλλον ενίσχυσε τον αντίπαλο.

Η Ρηγίλλης δεν την διέγραψε αν και το θέμα συζητήθηκε ωστόσο λέει ότι «είναι αυτονόητο ότι βουλευτές του κόμματος δεν μπορούν να παραβρεθούν στην ιδρυτική πράξη ενός άλλου και μάλιστα ανταγωνιστικού κόμματος, σε τέτοια περίπτωση μόνοι τους έχουν επιλέξει την πορεία τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr